Ben ik te oud om geld te lenen?

Ben ik te oud om geld te lenen?

Wilt u graag een nieuwe badkamer of keuken? Laat uw tuin opnieuw inrichten door een tuinarchitect? Of wilt u graag een groot bedrag voor iets anders lenen? Normaal is het vaak geen probleem om iets te lenen maar kan dit ook als u al iets ouder bent? Wij geven u antwoord op deze vraag. Wellicht kunt u binnenkort toch genieten in uw nieuwe keuken.

Maximum leeftijd stijgt

In Nederland worden mensen steeds ouder. De levensverwachting lag in 2000 op ongeveer 78 jaar dit is tegenwoordig wel veranderd. Bij mannen ligt de levensverwachting rond de 80 jaar bij vrouwen ligt dit iets hoger en is dit 83 jaar. De banken veranderen daarom hun maximum leeftijd om te lenen. Het is nu mogelijk om een lening aan te vragen als u tussen de 60 en 74 jaar bent. Deze lening dient wel afgeloste te zijn als u 78 jaar bent.

Geld lenen als u 75 jaar of ouder bent

Als u boven de 75 jaar bent is het ook mogelijk om geld te lenen. Bij deze optie ligt de rente echter een stuk hoger, omdat banken minder zekerheid hebben om het geld terug te krijgen. De bank houdt er rekening mee dat de kans op overlijden hoger is naarmate u ouder wordt. Bij deze seniorenrekening wordt altijd gekeken naar welk bedrag u wenst te lenen. Het kan per bank erg verschillen of het gewenste bedrag mogelijk is of niet. Er wordt dan een termijn afgesproken wanneer dit bedrag afgelost moet zijn. U dient per maand dan ook een vast bedrag af te lossen.

Hypotheek

Wilt u graag verhuizen maar komt u een bedrag te kort. Dit is geen probleem het is mogelijk om hiervoor een bedrag bij te lenen. Zit u nu in een huurwoning en wilt u graag een huis kopen. Een hele hypotheek gaat helaas niet lukken maar een gedeelte hiervan zou u zeker kunnen lenen.

Vergelijken

Als u een bedrag wilt lenen is het belangrijk om te kijken welke bank het beste bij u past. Bij de ene bank kunt u meer lenen dan bij de ander bank, maar wellicht is de rente die u moet betalen een stuk hoger. Vergelijk de verschillende leningen daarom altijd eerst voordat u een lening afsluit. Zo kunt u het gewenste bedrag het voordeligst lenen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: