Now Reading
Op vakantie naar Barcelona

Op vakantie naar Barcelona

Heerlijk een vakantie naar Barcelona! En hoe ontzettend mooi de highlights als de Ramblas, Parc Guel en de Sagrada Familia ook zijn, het is ook ontzettend leuk om de net iets minder bekende plekken te bezoeken! Daarom ben ik speciaal allemaal reisbloggen van reizigers doorgelopen om de net even iets minder bekende plekjes voor u op een rijtje te kunnen zetten.

Parc del Laberint d’Horta
Dit is de oudste tuin van Barcelona en gelegen aan de rand van de stad. Ondanks dat het echt een parel is, is het niet een plaats die toeristen direct bezoeken. Het park is een rustig, romantisch en ontzettend mooi stukje van Barcelona. In het midden van het park bevindt zich een labyrint. Verder zijn er in het park ontzettend veel beelden te vinden uit de Griekse mythologie.

Poble Espanyol
Poble Espanyol, ook wel het reusachtige openluchtmuseum genoemd. Het is een soort van miniatuurweergave van Spanje en betekend letterlijk vertaald ‘Spaans dorp’. Het dorpje is gevestigd boven op de Montjuic heuvel naast het paleis Palau Nacional. Het dorp is 42.000 vierkante meter en heeft 117 gebouwen met veel architectuale invloeden uit heel Spanje. Ondanks dat ‘dit dorpje’ onder de toeristen toch wel iets bekender is, is het toch een absolute aanrader!

Sitges
Sitges een idyllisch stadje ten zuiden van Barcelona. De inwoners van Barcelona zijn hier met name in het weekend of in de vakantie te vinden om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Sitges ligt op ongeveer 30 km van Barcelona. Doordat Spanje het historische centrum klein heeft weten tehouden is het een van de mooiste plekken aan de Spaanse kust.

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Ook het Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes is een echte parel. Een parel uit de middeleeuwen. Het is een Gotisch klooster en tegenwoordig een museum waar de historische collecties van Barcelona te zien zijn. Bezoekers kunnen in het klooster inzicht krijgen in het kloosterleven van de middeleeuwen.

Lees ook
goede voornemens

Heeft u zelf nog tips? Deel ze dan via onze Facebookpagina > www.facebook.com/vijftigplus.nl

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top