Now Reading
Ook slippers zijn niet goed voor je voeten

Ook slippers zijn niet goed voor je voeten

Vrouwen lopen tegenwoordig steeds vaker op hoge hakken. En de hoogte van deze hakken wordt ook alleen maar meer en meer. Veel vrouwen weten al wel dat het dragen van hoge hakken kan zorgen voor voetproblemen, maar wat veel mensen niet weten is dat ook platte schoenen of het hele dagen rond sjokken op slippers voor voetproblemen kan zorgen.

Slippers bieden je voeten weinig bescherming. Als eerste is de kans op blessures groter, omdat slippers geen enkele steun bieden aan zowel je voeten als je enkels. Maar het ontbreken van een voetbed brengt niet alleen problemen aan je voeten, het is ook slecht voor je knieën, heupen en je rug.

Daarnaast vergroot het dragen van slippers ook de kans op splinsters. De banden van de slippers zijn vaak scherp, waardoor het voor mensen met diabetici helemaal onverstandig is om slippers te dragen. Kleine sneetje kunnen bij deze mensen namelijk leiden tot serieuze complicaties.

Ook ballerina’s, of flatjes zoals ze ook wel worden genoemd, zijn vaak net zo slecht voor je voeten als slippers. Balerina’s zijn platte schoentjes waarbij de bovenkant van de voet grotendeels open is. Ook flatjes hebben vaak geen voetbed en veroorzaken hierdoor dezelfde problemen als slippers.

Lees ook
douchen

Je kunt zowel slippers en ballerina’s natuurlijk wel gewoon dragen in de zomer. Beide zijn lekker comfortabel en luchtig, maar probeer de tijdsduur van het dragen van deze schoenen wel te beperken. Draag slippers bijvoorbeeld maximaal twee uur per dag.

Op een warme zomerdag ga je natuurlijk het liefst een dagje naar het strand, op je slippers. Boek nu een vliegerarrangement op het strand. Leuk voor bijvoorbeeld een familiedag.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top