Now Reading
Onderzoek naar medicijn voor COVID-19: Dexamethason

Onderzoek naar medicijn voor COVID-19: Dexamethason

Dexamethason is een ontstekingsremmer die wordt ingezet bij patiënten met ernstige astma of kanker. Britse Wetenschappers hebben onderzoek gedaan en zien een positief effect van het toedienen van het medicijn bij COVID-19 patiënten.

Kans op overleven neemt toe

Bij patiënten die het medicijn toegediend hebben gekregen zou de overlevingskans toenemen. Het gaat dan met name om de extreem zieke COVID-19 patiënten die beademd moeten worden. Met de ontstekingsremmer Dexamethason zou de kans op overlijden met een derde afnemen.

Medicijn wordt ook in Nederlandse ziekenhuizen gebruikt

Dexamethason wordt in Nederland al vaak gebruikt bij patiënten met ernstige longontstekingen. Het kan zijn dat Dexamethason straks onderdeel wordt van de standaardbehandeling van COVID-19. Het medicijn is op voorraad en niet te duur. Het volledige onderzoek naar het medicijn moet nog gepubliceerd worden. Britse onderzoekers zijn zelf optimistisch en zullen het onderzoek zo snel mogelijk delen met de rest van de wereld.

Het medicijn Dexamethason is ook in de Nederlandse apotheken verkrijgbaar maar alleen op recept. Momenteel zijn er ook nog geen redenen om preventief Dexamethason in te nemen.

Onderzoekers, deskundigen en artsen houden alle nieuwe onderzoeken naar een medicijn nauwlettend in de gaten. Onlangs werd er nog een onderzoek geplaatst naar het gebruik van Malaria pillen maar moest deze door een storm van kritiek worden teruggetrokken. Of Dexamethason het nieuwe medicijn voor de behandeling van Corona is moeten we nog afwachten tot er meer details bekend zijn maar we zijn hoopvol.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top