Now Reading
Ondersteun mensen die zich eenzaam voelen door buddy netwerk

Ondersteun mensen die zich eenzaam voelen door buddy netwerk

De wereld van ouderen en mensen met een beperking is een stuk kleiner en vaak voelen ze zich eenzaam. Door buddy te worden kunt u simpelweg door een praatje mensen blij maken en gunt u de mantelzorger ook nog een beetje rust. Hoe werkt dit precies en wat doet een buddy?

Buddy bij eenzaamheid

De komende jaren zal het aantal mensen met dementie toenemen. De behoefte aan buddy’s zal groter worden en deze mensen willen graag nog sociale contacten hebben. Op het moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Ze wonen vaak nog thuis maar kunnen niet alleen thuis zijn. Meestal is professionele hulp of de mantelzorger aanwezig, door dat er een buddy is hebben zij ook wat rust en hebben de mensen iemand anders om mee te praten. Van alleen een praatje worden ze al blij maar u kunt ook een korte wandeling maken of bijvoorbeeld een museum bezoeken. Er zijn ook mensen waarbij hun partner is overleden of mensen met een verstandelijke beperking. Ook zij vinden het fijn om er samen op uit te gaan. Als buddy krijgt u een online training zodat u weet wat u te wachten staat en alles duidelijk is.

Passend maatje

Als buddy maar ook als maatje kunt u aangeven wat uw interesses zijn en waar u naar op zoek bent. U wordt dus niet zomaar met iemand gekoppeld maar er wordt een juiste match gemaakt door Buddy netwerk. Als er een match gevonden is zullen jullie elkaar een eerste keer ontmoeten. Na de eerste keer afspreken moet u als buddy of als maatje aangeven of er een klik is en of u dit wilt blijven doen. Als buddy bent u 2 tot 4 uur per week of per weken beschikbaar om iets leuks te gaan doen.

Wat te doen met een maatje

In het begin zal het wat lastiger zijn om iets te verzinnen en zult u wellicht eerst gewoon gaan praten. U moet elkaar eerst nog beter leren kennen en uitvinden wat u beide leuk vindt om te gaan doen. Wellicht vindt u beide films leuk of gaat u graag de natuur in. U kunt dan plannen gaan maken om naast koffie drinken er eens op uit te gaan. Is het niet het juiste weer om dit uitje te doen of bent u er nog steeds niet uit? Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn ga anders gewoon samen naar de winkel of ga eens wat bakken.

Een buddy kan een uitkomst bieden dus meldt u aan en wie weet bezoekt u binnenkort een maatje.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top