Now Reading
Een nieuwe taal leren op latere leeftijd kan nog prima!

Een nieuwe taal leren op latere leeftijd kan nog prima!

We weten allemaal dat kinderen heel snel een nieuwe taal op pakken. Als we volwassen zijn gaat dit al iets lastiger maar dit is zeker niet onmogelijk. Wilt u een taal leren van uw favoriete vakantie land of bent u zo geïnspireerd door een land dat u ook de taal hiervan wilt leren? Vaak heeft u als u ouder wordt meer vrije tijd doordat u bijvoorbeeld minder uur aan het werkt bent, deze tijd kunt u dus goed besteden aan een fascinerende taal.

Welke talen zijn nou makkelijk om te leren?

Er zijn een aantal talen die wat makkelijker te leren zijn dan andere. Zo kunnen de meest wel goed Engels spreken omdat dit ook veel op de tv is. Als u aan de Duitse grens woont kunt u er vast veel van mee krijgen omdat het vaak wel het zelfde klinkt als in het Nederlands. Ook voor mensen die nog geen Duits kunnen zal deze taal veel vergelijkingen tonen met het Nederlands. Een goede tip is om ook Spaans te leren, dit is over de hele wereld een veel gesproken taal zo kunt u op veel plekken deze taal gebruiken. In deze taal is het ook zo dat woorden op de zelfde manier geschreven worden als dat ze uitgesproken worden. Dat maakt het ook weer een stukje makkelijker.

Deze talen kunnen we beter overslaan

  • Arabisch
  • Mandarijn/Chinees
  • Japans
  • Hongaars
  • Pools

Nieuw taal leren met een app

Er zijn verschillende apps waarmee u een nieuwe taal kunt leren. Zo is er Memrise die alles verpakt heeft in spel vorm. Dat maakt het een stuk leuker om deze app te downloaden en een nieuwe taal te leren. Zo zijn er ook nog eens 90 verschillende talen die u met deze app kunt leren. Babbel voor een goed basis gesprek. Deze app combineert beeld met geluid, door afbeeldingen te gebruiken kunt u de juiste woorden aan de afbeelding koppelen het woord spreken ze dan ook uit zodat u weet hoe u het moet zeggen. Deze app is alleen in het Engels dus u kunt gelijk 2 talen oefenen.

Lees ook
Vakantie-uitgaven 55-plussers stijgen

Het dagelijkse leven in een andere taal

Door regelmatig met een andere taal in aanraking te komen zult u veel dingen herkennen en zal dit een stuk makkelijker zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar een andere zender met een andere taal. Kijkt u normaal veel naar Netflix? Het is vaak ook mogelijk om de ondertiteling of de hele film in een andere taal te zetten. Zoek een nieuwe radiozender met liedjes uit een andere taal. De woorden die u al geleerd heeft zult u gaan herkennen en u zult steeds meer dingen gaan begrijpen.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top