Now Reading
Nederlander meest bezorgde sekspartner van Europa

Nederlander meest bezorgde sekspartner van Europa

Partner bevredigen belangrijker dan eigen orgasme

Zeven op de tien Nederlanders (71 procent) vindt het tijdens de seks belangrijker dat zijn of haar partner een orgasme bereikt dan dat zij dit zelf bereiken. Hiermee zijn Nederlanders de meest bezorgde partners van Europa. Dit is een van de conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld. Opvallend is verder dat mannen veel meer belang hechten aan het bevredigen van hun partner dan dat vrouwen dit doen. Zo verkiest wereldwijd 76 procent van de mannen een hoogtepunt van de bedpartner boven dat van zichzelf. Bij vrouwen is dit 55 procent. Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee in tien Europese landen en Brazilië.

In 2011 vroeg C-Date mensen in elf landen (Nederland, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland) naar hun seksuele interesses en gedrag. Per land deden meer dan vijfhonderd respondenten mee aan het onderzoek. Zij gaven via een online vragenlijst hun voorkeuren door.

De belangrijkste conclusies van het onderzoek.

  • 71 procent van de Nederlanders vindt het orgasme van de ander belangrijker dan dat van zichzelf.
  • Nederlanders bezorgder dan Belgen.
  • Nederland op nummer 1 in ranglijst meest bezorgde partners.
  • Mannen (76 procent) zijn bezorgder over bevredigen bedpartner dan vrouwen (55 procent).
  • Vijftig procent heeft weleens een casual date of seksrelatie gehad.
  • Zeventien procent gebruikt weleens een casual dating-site.

“Een orgasme bereiken tijdens het vrijen, is voor mannen eenvoudiger dan voor vrouwen. Dat mannen het belangrijker vinden dan vrouwen om de partner te bevredigen, zal daarmee te maken hebben”, zegt Aude Creveau, Senior PR Manager C-Date. “We merken ook bij casual dating dat het plezier van de bedpartner een zeer belangrijke factor is, ook voor de eigen bevrediging. Onze site www.c-date.nl biedt een platform waar singles en stellen elkaars seksuele behoeften kunnen vervullen.”

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top