Now Reading
Seks hebben is goed voor het lichaam

Seks hebben is goed voor het lichaam

Het hebben van seks is niet alleen fijn, het heeft nog veel meer voordelen en werkingen. Het is erg goed voor het lichaam en geeft u ook een boost. Welke andere voordelen zitten er aan seks?

Natuurlijke pijnstiller

Tijdens het hebben van seks wordt de pijngrens enorm verhoogd. Dit komt door het stofje endorfine dat dan extra aangemaakt wordt. Dit kan bijvoorbeeld helpen tegen hoofdpijn, rugpijn en veel meer andere kwaaltjes.

Van seks gaat u sneller slapen

Door alle inspanning die u tijdens de sekst heeft zult u daarna moe zijn en makkelijk in slaap kunnen vallen. Er worden dan ook veel hormonen aangemaakt en daarbij komt ook het stofje Oxytocine vrij. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en geeft een kalmerende werking dit helpt ook bij het inslaap vallen.

Goed voor hart en bloedvaten

Door seks te hebben gaat uw hart een stuk sneller kloppen dan normaal en wordt het bloed veel sneller door het lichaam geleid. Doordat het bloed zo snel stroomt worden de bloedvaten weer gereinigd en zult u minder snel hartproblemen krijgen.

Seks als sport

Al uw spieren zullen zich inspannen ook spieren die u in het dagelijkse leven minder gebruikt. U blijft daardoor fit en u kunt zelfs tot 300 calorieën verbranden. U krijgt dus betere spieren en een betere conditie, maar u zult hierdoor ook flexibel en lenig zijn.

Verhoogde weerstand

Er is onderzoek gedaan naar een verhoogde weerstand als u vaker seks heeft. Uit het onderzoek is gebleken dat mensen die vaker seks hebben meer immunoglobuline A bij zich dragen. Dit stofje beschermt u tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

U kunt dus gezond en fit blijven door vaker seks te hebben. Het gebrek aan seks is ook een reden waardoor mensen gaan scheiden. Houdt u zelf en uw relatie dus gezond. 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top