Now Reading
Tips om een moeilijk onderwerp te bespreken met uw partner

Tips om een moeilijk onderwerp te bespreken met uw partner

Zit u ergens mee wat u graag met uw partner wilt bespreken maar vindt u dit lastig om dit op te brengen? Er zijn natuurlijk wel eens lastige gespreken die gevoerd moeten worden maar waar begint u nou en hoe pakt u dit het beste aan? Met deze tips zult dit gesprek makkelijker verlopen.

Neem de tijd

Het is belangrijk om bij een lastig onderwerp even de tijd er voor te nemen om dit goed te kunnen bespreken. Wellicht weet uw parnter al dat er iets speelt dus vraag of hij even tijd vrij kan maken. Mocht dit niet het geval zijn laat het dan ook weten dat u ergens mee zit en dit wilt bespreken. Zo kan uw partner zich voorbereiden op een lastig onderwerp dat ook helpt bij het gesprek. Wanneer er ineens een zwaar onderwerp op tafel komt zal dit lastiger zijn als wanneer iemand al wat meer op de hoogte is.

Leid het gesprek voorzichtig in

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het onderwerp gelijk hard op tafel komt en er een ruzie ontstaat. Verstel rustig wat u dwars zit en vraag naar de mening of het verhaal van de ander. Zo kan de ander ook kwijt wat hij of zij wilt vertellen en kunt u vervolgens uitleggen wat u dwars zit. Zo zal de ander beter naar u luisteren omdat zijn of haar verhaal al verteld is.

Probeer het luchtig te houden

Als het om een serieus onderwerp gaat kan het gesprek snel zwaar en moeilijk worden. Probeer het gesprek dan toch wat luchtiger te houden of gebruik wat humor in het gesprek. Zo zullen u en uw partner anders naar het onderwerp kijken en samen makkelijker tot een conclusie komen.

Kom met een oplossing

Is er een probleem dat opgelost moet worden. Wellicht denken u en uw partner heel anders over de oplossing. Leg beide uit wat u denkt dat een goede oplossing zou kunnen zijn. Werkt dit niet probeer dan een tussen weg te vinden op bedenkt totaal iets anders zodat jullie beide van jullie plan af moeten wijken. U kunt natuurlijk ook voorstellen om er even over na te denken zodat u jullie de volgende keer rustig tot een oplossing kunnen komen.

Binnen een relatie moet alle besproken kunnen worden dus probeer er dan ook samen uit te komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top