Now Reading
Mondspoeling gebruiken in plaats van tandenpoetsen, kan dit?

Mondspoeling gebruiken in plaats van tandenpoetsen, kan dit?

Het is belangrijk om uw tanden mooi en sterk te houden. U heeft maar een gebit waar u het uw hele leven mee moet doen dus hier moeten we zuinig op zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel aanvullingen om ons gebit mooi te houden maar kunnen we daardoor het tanden poetsen overslaan? Wat is de beste keuze om uw mond en gebit gezond te houden?

Aanvulling

Een mondspoeling is een aanvulling op het tanden poetsen. Waar vele denken dat ze geen tanden meer hoeven te poetsen is dit dus niet verstandig. Bij het tandenpoetsen haalt u de rotzooi en etensresten weg tussen de tanden. Het is daarna verstandig om uw mond te spoelen zo kunnen gaatjes voorkomen worden en zal dit uw gebit extra reinigen. Wanneer u niet uw tanden poetst zal de mondspoeling alleen de oppervlakkige delen reinigen en niet tussen de tanden of vervelende plekjes.

Wat doen mondspoeling dan wel?

Niet iedereen gebruikt mondspoeling of heeft dit ook nodig. Sommige mensen hebben echter snel klachten wat door de mondspoeling minder kan worden.

  • Helpt tegen gaatjes
  • Bestrijd tandplak
  • Helpt tegen tanderosie (oplossen van tandglazuur)
  • Verminderd aften en wondjes
  • Bestrijd slechte adem en droge mond

Verschillend mondspoelingen

Er zijn veel verschillende vormen van mondspoeling. De een heeft een hoog alcoholpercentage en zal minder lekker zijn als een met een toegevoegde smaak. Vaak hebben ze ook allemaal verschillende werkingen waarbij de een helpt tegen bacteriën in de mond en de ander zal meer helpen bij een droge mond. Het is dan ook maar net wat u zelf nodig heeft of wat de tandarts u aanraad. Zoek daarom naar de juiste mondspoeling die het beste voor u werkt vaak zijn er kleine proef verpakkingen waardoor u dit makkelijk uit kunt proberen.

See Also
droge huid

Extra ragers

Het is vaak belangrijker om tussen de tanden te reinigen dan het gebruik van mondspoeling. U zou daarom ook ragers kunnen gebruik om alles goed schoon te houden. Wanneer u de mondspoeling dan toch gebruikt zal dit ook tussen de tanden kunnen komen waardoor alles goed gereinigd wordt. Het is dus een samenwerking van meerdere dingen waardoor uw gebit gezond blijft.

Zorg voor de juiste mondverzorging en analyseer wat u nodig heeft.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top