Now Reading
Mogen we weer winkelen?

Mogen we weer winkelen?

Tijdens de corona crisis stond niet iedereen te springen om weer naar de winkels te gaan. Iedereen was en is erg voorzichtig en we moeten natuurlijk rekening houden met de 1,5 meter afstand. Winkels hebben extra maatregelen genomen om uw bezoek zo veilig mogelijk te maken. We kunnen er daardoor weer eens op uit en kunnen even lekker winkelen. Welke maatregelen zijn er genomen?

Aan de kassa

Als u nu naar de winkels gaat zult u veel plexiglas schermen tegen komen. Deze zitten vaak bij de kassa’s om zo de caissière goed te beschermen. In sommige gevallen zitten er zelfs plexiglas schermen tussen de rijen in de winkel. Er wordt ook gevraagd om met de pin te betalen, zo hoeft u niet direct contact te komen met de caissière en kunt u gerust betalen. De pinautomaat staat dan ook al klaar en vaak dient u ook zelf de bon hier vanaf te halen. Het is natuurlijk wel verstandig om na elk winkelbezoek uw handen te desinfecteren.

Winkelroute

In de winkels zijn er vaak wat smalle paden waar u niet met twee personen tegelijkertijd in kan, de afstand van 1,5 meter kan vaak niet gehouden worden. Er staan nu vaak pijlen op de grond die u moet volgen zo komt u geen tegenliggers tegen. Houdt de pijlen dus goed in de gaten voordat u het juiste gangpad mist. Bij de kassa’s vindt ook vaak strepen op de grond, u kunt zo in de rij staan op 1,5 meter afstand.

Regels voor de klant

Al voordat u de winkel binnen bent zult u de regels zien waar de winkel zich aan houdt. Denk hierbij aan de regel ‘ houdt 1,5 meter afstand’ maar ook is het vaak verplicht om per persoon een winkelmand of kar mee te nemen. In sommige gevallen worden deze nog steeds voor u schoongemaakt of staat er desinfecteer middel voor u klaar zodat u dit zelf kunt doen. Wanneer het een kleine winkel is kan het zijn dat u even moet wachten. Er is namelijk een maximaal aantal dat de winkel in mag dus check ook even hoeveel mensen er al in de winkel zijn.

Draai om als het druk is

Het kan natuurlijk zijn dat anderen hetzelfde idee hebben als u. Wanneer het druk is kunt u er het beste voor kiezen om een andere keer terug te komen. Door de drukte in de winkels wordt het minder veilig en kan het lastiger zijn om de 1,5 meter afstand te hanteren. Er komen rijen in de winkel maar misschien ook daarbuiten, wachtend tot ze de winkel in mogen. Wanneer u merkt dat het toch drukker is dan u denkt kunt u beter wachten tot een andere keer. Wees ook niet ongeduldig en ga niet wachten maar toon begrip en denk ook aan de medewerkers in de winkel die hun werk veilig willen doen.

Winkelen kan weer met gepaste maten maar denk aan uw eigen gezondheid en die van een ander. Ga als het kan alleen op pad en het is daarbij altijd handig om een flesje desinfectiemiddel mee te nemen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top