Now Reading
Leuk om bij u thuis te doen na corona: high tea

Leuk om bij u thuis te doen na corona: high tea

Leuk om bij u thuis te doen na corona high tea

Door de maatregelen rondom het coronavirus heeft u waarschijnlijk al lang geen bezoek meer kunnen ontvangen. Dit is natuurlijk enorm balen, want de kans is groot dat u hier wel behoefte aan heeft. Hoewel het nu even niet mogelijk is, is het natuurlijk wel te hopen dat dit binnenkort wel het geval is. Daarom kan het geen kwaad om alvast wat leuke ideetjes op te doen voor als de maatregelen het wel toelaten. Iets dat ontzettend leuk is om te doen met mensen die dichtbij u staan na corona is het organiseren van een eigen high tea. Wat houdt dit in en wat komt hier allemaal bij kijken? Wij vertellen het in dit artikel!

Hoe organiseert u een eigen high tea?

Een high tea organiseren is natuurlijk een hartstikke leuk idee, maar er dient wel een hoop voor te gebeuren. Begin op tijd met het nadenken over deze high tea. Denk bijvoorbeeld aan welke hapjes u graag zou willen hebben en welke ingredi├źnten hiervoor nodig zijn. Houd met het bedenken van deze hapjes wel altijd rekening met de mensen die u uitnodigt. Wellicht zijn er allergie├źn of is iemand vegetarisch, dan is het wel zo leuk om ervoor te zorgen dat er voor deze mensen ook genoeg lekkers is.

Wat heeft u nodig voor een high tea?

Wat-heeft-u-nodig-voor-een-high-tea

Het is natuurlijk helemaal aan u welke gerechtjes u graag bij uw high tea wilt hebben. Om u wat inspiratie te geven, bespreken wij een aantal dingen die vaak terugkomen bij een high tea. Laten we beginnen met het eten. Het is een goed idee om bij een eigen high tea te kiezen voor hartige hapjes en zoete hapjes. Bij hartige hapjes zou u kunnen denken aan bijvoorbeeld lekkernijen als sandwiches, mini quiches, wraps, kleine pizzabroodjes of mini saucijzenbroodjes. Bij zoete hapjes kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld scones, bonbons, brownies cupcakes, truffels of minigebakjes. Ook is het zo dat er bij een high tea geen chocolade genoeg aanwezig kan zijn, dus het is zeker een aanrader om dit toe te voegen aan de high tea. Zijn er echte chocoladeliefhebbers aanwezig bij de high tea? Dan is een chocolade fondue ook een goede optie. Uiteraard zijn er nog veel meer hartige en zoete hapjes voor een heerlijke high tea te bedenken, dit zijn slechts enkele voorbeelden die je kunt gebruiken ter inspiratie. Als u een beetje creatief bent met bakken, kunt u veel van deze hapjes zelf maken. Ook is het echter natuurlijk geen probleem als u enkele hapjes gewoon ergens anders vandaan haalt.

Dan over het drinken: het spreekt natuurlijk voor zich dat er thee aanwezig moet zijn bij een high tea. Echter is het echt niet nodig om de hele tijd alleen maar thee te gaan drinken, u kunt ook gewoon gaan voor een glaasje frisdrank bijvoorbeeld.

Als het eten en drinken geregeld is, is het alleen nog maar even een kwestie van de tafel aankleden. Zorg ervoor dat de tafel wordt versierd met een kleed en regel wat leuke bordjes, bakjes en servetjes.

Zodra dit allemaal geregeld is, kan de high tea beginnen. Laten we maar hopen dat het snel weer mogelijk is, want een high tea met mensen die dichtbij u staan is de ideale manier om er weer eens een ouderwets gezellige dag van te maken!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top