Now Reading
Knutselen met Kurken

Knutselen met Kurken

Creatief met kurk

Kurken zitten vaak op wijnflessen. Wanneer u kurken (heeft) bewaard kunt u er hele leuke dingen mee maken. Bent u geen wijndrinker? Dan kunt u ook aan bekende vragen de kurken te bewaren of ze via een knutselwinkel nieuw kopen.

Stempels maken

Kurken zijn eenvoudig te snijden en dus van vorm te veranderen. Kies een vorm en snij deze uit in de kurk. Doop de kurk in wat inkt en u heeft en unieke stempel. Straks weer een dagje oppassen op de kleinkinderen? Dit is een hele leuke activiteit om met kinderen te doen.

Planten met naambordjes in de moestuin

Heeft u uw moestuin ingezaaid met allemaal verschillende zaden? Gebruik een kurk als naambordje. De kurk maakt u vast aan een stokje. Op de kurk kunt u met watervaste stift de namen schrijven. Druk het naambordje in de grond en u weet niet alleen waar welk plantje moet komen te staan maar het geeft ook een leuk gezicht in uw moestuin.

Kurken gebruiken tegen krassen

Kurken kunt u in kleine reepjes snijden en in vorm helemaal aanpassen aan bijvoorbeeld uw stoelpoot. Met wat dubbelzijdig tape maakt u de kurk onder een meubel en voorkomt u krassen op de vloer.

Sleutelhangers maken

Zoals eerder aangegeven kunt u een kurk gemakkelijk in allerlei vormen snijden. Een leuke sleutelhanger van een dier of vorm is snel gemaakt. Kurken zijn groot genoeg om niet zoek te raken in uw tas of jaszak, ideaal dus.

Persoonlijk prikbord ontwerpen

Plak de kurken in verschillende vormen op een bord. U kunt de kurken in laagjes snijden of bijzondere vormen geven. Alle kurken maakt u op een groot bord en voila u heeft uw eigen prikbord gemaakt. Een punaise kan gemakkelijk inĀ kurk worden gedrukt en blijft goed zitten. Leuk voor in de keuken of op het toilet.

Genoeg te knutselen en creatief bezig te zijn met kurk. Met kinderen is knutselen met kurk ook echt een aanrader. Nu alleen nog even de kurken verzamelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top