Now Reading
Heeft u een Kitten? Zo leert u uw kitten naar buiten te gaan

Heeft u een Kitten? Zo leert u uw kitten naar buiten te gaan

kitten naar buiten

Heeft u onlangs een nieuw gezinslid mogen verwelkomen? Een lieve kleine kitten die deel gaat uitmaken van uw gezin. Dit is natuurlijk heel leuk, maar vraagt ook om consequent gedrag. Een jong katje moet natuurlijk nog veel leren. In het begin zal de kitten nog binnen blijven, maar er breekt een dag aan waarbij deze kleine dreumes naar buiten mag. Hoe pakt u dit aan?

Kies de juiste dag en tijd

Belangrijk is dat uw kitten groot genoeg is om naar buiten te gaan. Een kitten is natuurlijk nog kwetsbaar. Kies voor en dag waarop het aangenaam weer is, niet te hard waait en het droog is. Om op je eerste dag buiten gelijk met een regenbui geconfronteerd te worden is natuurlijk geen pretje.

Kies ook voor een tijdstip dat het wat rustiger is op straat. Aan geluiden in huis is de kitten waarschijnlijk al gewend, maar aan geluiden van langsrijdende auto’s of brommers nog niet. Wanneer het rustig is op straat kan de kitten wennen en zal hij of zij niet schrikken van onverwachte geluiden.

Het is het beste om de kitten 2 weken binnen te houden.

Geen eten voordat de kitten naar buiten gaat

Gaat u samen met uw kitten naar buiten zorg dan dat de kitten niet gegeten heeft. Wanneer de kitten honger heeft zal hij niet te ver van huis en van u weggaan. Daarnaast kunt u de kitten ook lokken met eten, wanneer deze niet terug wil komen.

Train dit ook met de kitten. Dus laat de kitten naar buiten en roep een aantal keer. Wanneer de kitten weer bij u terugkomt beloont u hem met een snoepje. Beloning in de dierenwereld is heel belangrijk.

Lees ook
puppy

Wel of geen tuigje

Wanneer u naar buiten gaat maar de kitten nog niet helemaal vertrouwd dan kunt u er voor kiezen om een tuigje aan te doen. Zo kan de kitten wel wennen aan het buitenleven, maar kan dan niet weglopen. Dit is voor de eerste paar keer een goede oplossing, maar uiteindelijk moet de kitten natuurlijk zelfstandig naar buiten kunnen. Vindt u het toch spannend. De kat beschikt over een speciale radar, waardoor hij of zij de weg naar huis altijd weer weet te vinden.

Laat uw kitten chippen

Wanneer u er voor kiest om de kitten naar buiten te doen. Zorg dan dat deze een chip heeft. Mocht de thuiskom radar nog niet helemaal ontwikkeld zijn dan kan een dierenarts doormiddel van de chip toch zien waar de kitten thuishoort.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top