Now Reading
Wat is de oorzaak van een laag libido bij mannen?

Wat is de oorzaak van een laag libido bij mannen?

Misschien is het voor sommige mensen wel herkenbaar. U heeft zin in seks maar uw partner niet of andersom. Dit kan voor veel frustratie zorgen binnen de relatie, als u weet wat de oorzaak is kunt u hier wellicht iets tegen doen.

Wat is libido?

Als iemand een hoog libido heeft wijst dit op een grote behoefte aan seks. Als dit laag is dan uiteraard wat minder of helemaal niet. In de pubertijd is het libido meestal het hoogst omdat er dan veel hormonen in het lichaam zijn. Libido kan ook hoger liggen door verliefdheid. Naarmate u langer bij elkaar bent zal de echte verliefdheid overgaan en zal de zin in seks lager worden. Ongeveer 20% van de mannen kampt met een laag libido.

Oorzaken van een laag libido?

Het is belangrijk om de oorzaak te weten van een laag libido. Zodra u weet hoe dit komt kunt u hier ook een verandering in maken. Maakt de juiste aanpassingen en u zult merken dat u meer zin in seks zult hebben.

 • Minder zelfvertrouwen
  Als mannen een laag zelfvertrouwen hebben kan dit zorgen voor een laag libido. Bij veel zelfvertrouwen durven mannen meer dingen te ondernemen zo ook op het gebied van seks. Minder zelfvertrouwen kan ook voortkomen uit een eerdere gebeurtenis zoals het ontslag of het niet tevreden zijn met het lichaam. Dit kan uiteraard weer overgaan en zal het libido weer hoger worden.
 • Te weinig testosteron
  Het stofje testosteron zorgt er eigenlijk voor dat u zin heeft in seks. Als u een tekort heeft aan testosteron kan dit zorgen voor een lager libido. Een tekort van testosteron komt voor bij 1 op de 10 mannen tussen de 40 en 79 jaar. Een bekende oorzaak hiervan is een dikke buik. Buikvet heeft namelijk een negatieve invloed op testosteron. Het kan dus helpen om wat kilo’s en dus wat buikvet kwijt te raken.
 • Alcohol
  Het effect van alcohol kan bij iedereen wat verschillen. Bij één of twee glazen alcohol zal het libido juist wat omhoog gaan. De glazen daarna zullen de zin op seks juist verminderen. Bij regelmatig alcohol gebruik zal dit juist zorgen voor een laag libido.
 • Stress en vermoeidheid
  Heeft u het altijd druk op het werk of wordt er veel van u verwacht dan kan de druk en de spanning toe nemen. U zult met andere dingen bezig zijn en zal minder snel denken aan seks. Als u thuis ook erg druk bent door kinderen of geldproblemen waar u zich mee bezig houdt is er vaak alleen behoefte aan slapen.
 • Problemen in de relatie
  Als u binnen de relatie veel ruzie heeft zal dit ook niet helpen. Seks wordt dan vaak geweigerd of vermeden. Een ruzie kan soms erg dwars zitten en voor mannen zal de zin in seks weer beter worden als de ruzie of discussie uitgepraat is.

Wat helpt om uw libido omhoog te krijgen?

Als u werkt aan de bovenstaande punten zal het libido weer een stuk hoger worden. Er zijn ook een aantal dingen waardoor u het libido een boost kunt geven. Als u veel sport en met name krachttraining zal er meer testosteron aangemaakt worden in het lichaam. Het testosteron gaat ook vaak naar het vet in het lichaam dus als u meer sport heeft u minder vet en zal het testosteron dus extra hoog zijn. Een goede nachtrust is ook erg belangrijk, zorg ervoor dat u minimaal 8 uur slaapt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top