Now Reading
Investeert u liever in een bank, of in mensen?

Investeert u liever in een bank, of in mensen?

In het voorjaar werd de beursgang nog uitgesteld vanwege bonusperikelen. Maar nu is het dan eindelijk zover. ABN AMRO gaat weer naar de beurs. En u kunt aandelen kopen in deze bank. Dat stelt u voor de vraag: investeert u liever in een bank, of in mensen?

In 2008, tijdens het hoogtepunt van de kredietcrisis, werd ABN AMRO genationaliseerd. De totale kosten voor de belastingbetaler zijn nooit duidelijk geworden. Minister Dijsselbloem houdt het op een slordige 22 miljard euro. Ofwel een kleine 2.000 euro per belastingbetaler. De beursgang is dan ook goed nieuws. Een groot deel van dit geld komt weer terug in onze staatskas en wordt dus ook weer een beetje van u. En dat niet alleen. U krijgt ook de mogelijkheid om aandelen ABN AMRO te kopen. Alle kranten zijn hieraan gewijd. Maar wat koopt u dan precies? En waar wordt uw geld voor gebruikt?

Het ABN AMRO prospectus beslaat 729 bladzijden. Het boekwerk staat vol met tabellen en jargon. Ook worden alle risico’s benoemd: 45 bladzijden zijn hieraan gewijd. Alles wat ooit is misgegaan of kan misgaan staat erin. Voor u waarschijnlijk niet doorheen te worstelen. Dat hoeft ook helemaal niet, want…

Er is een alternatief
U hoeft niet te investeren in ABN AMRO. U kunt namelijk ook investeren in mensen. Dat kan via een belegging in Oikocredit. Oikocredit is een van de grootste sociaal investeerders in microkrediet ter wereld. Sinds de oprichting in 1975 geloven wij dat microkrediet de meest pure vorm van ontwikkelingshulp is. Geld lenen in plaats van geven zorgt voor zelfvertrouwen en haalt het ondernemende in mensen naar boven. Juist in ontwikkelingslanden. Hierdoor bied je mensen de kans zélf een bestaan op te bouwen. Een positieve kettingreactie die al in meer dan zestig landen werkt.

De overeenkomst tussen Oikocredit en ABM AMRO is dat het beide een financiële instelling zijn. Maar dan houden de overeenkomsten al snel op. Oikocredit bestaat al 40 jaar en nog nooit heeft een belegger ook maar één euro verloren. En al jaren biedt Oikocredit een stabiel dividend van 1,55% per jaar. En naast dat stabiele dividend krijgt u bovenal een prachtig sociaal rendement. De wetenschap namelijk dat u investeert in mensen.

Keep calm and invest in people
Ruim 50.000 mensen vertrouwen hun beleggingsgeld inmiddels toe aan Oikocredit. Het zijn mensen die het waarderen dat hun geld de wereld een beetje mooier maakt. Mensen die geen gekke risico’s willen lopen. En die een eerlijk financieel rendement van 1,55% in de afgelopen 10 jaar weten te waarderen.

Gaat u mee in de hype? Of blijft u kalm en investeert u in mensen? De keuze is aan u. Meer weten? Kijk eens op investeerinmensen.nl

Loop geen onnodig risico, lees de Essentiële Beleggersinformatie.
Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds opgenomen in het register van de AFM. Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het ONF.

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top