Now Reading
Hoe kunt u kalk uit uw waterkoker halen?

Hoe kunt u kalk uit uw waterkoker halen?

Als u geregeld thee drinkt zult u af en toe witte deeltjes in uw thee tegen komen. Waarschijnlijk heeft u dan veel kalk aanslag in uw waterkoker zitten. Dit zal ook zorgen voor een andere smaak van de thee wat juist niet de bedoeling is. Hoe zorgt u dat uw waterkoker kalk vrij is en hoe verwijderd u al deze aanslag?

Schoon water

Het is belangrijk om schoon water te gebruiken in uw waterkoker. Heeft u het water al eens opgewarmd, gooi dit dan weg en gebruik schoon water. Door geregeld het zelfde water op te warmen kunnen er schadelijke stoffen in komen. Als u dit te vaak doet worde de hoeveelheid schadelijke stoffen alleen maar groter. Het is dus beter om na elke keer weer schoon water te gebruiken en voor uw gezondheid maar ook om kalk te voorkomen.

Hoe kunt u uw waterkoker ontkalken?

Er zijn verschillende ontkalker die u kant en klaar kunt kopen echter zijn er ook andere trucjes die u kunt gebruiken. Zo kunt u water mengen met citroensap of azijn. Zet de waterkoker aan en zorg dat er genoeg in zit zodat al het kalk onder water staat. Zet de waterkoker aan en giet het water af wanneer dit klaar is. Gebruik de waterkoker daarna nog eens met gewoon water om de geur en smaak van de citroen of azijn er uit te halen. Droog de waterkoker daarna goed af om te zorgen dat de kalk langer weg blijft.

Houdt de waterkoker schoon

Het is belangrijk om de waterkoker regelmatig te ontkalken. Heeft een doorzichtige waterkoker dan kunt u beter inschatten of de waterkoker ontkalkt moet worden. Heeft u een waterkoker waarbij u de binnenkant lastig kunt zien? Waarschijnlijk moet u het vaker ontkalken als u denkt, u ziet het niet zo snel maar het zit er wel degelijk. Plan dit bijvoorbeeld 1x in de maand in zodat u de waterkoker kalk vrij houdt.

See Also
waterkoker

Zorg voor een heerlijke thee zonder vreemde kalksmaak.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top