Now Reading
Hoe kunt u behang het beste verwijderen?

Hoe kunt u behang het beste verwijderen?

Behang

Heeft u genoeg van het behang dat op de muur zit? Is het wat oud bollig of vindt u het gewoon niet meer mooi? Het is dan tijd om dit te verwijderen en te kiezen voor iets anders of het te gaan schilderen. Hoe kunt u behang het beste van de muur af krijgen?

Weken met water

Om het behang makkelijker te kunnen verwijderen moet u het behang vochtig maken. Dit kunt u doen door met een planten spray er overheen te gaan of een speciaal stoomapparaat. Het lijm lost dan op waardoor u het er vaak in een keer er af kunt halen. Wees hier wel geduldig mee want vaak heeft wat meer tijd nodig voordat de lijm los laat. Ga er dan ook twee keer over heen en laat het dus even los weken.

Loshalen van behang

Nadat u geduldig heeft gewacht zodat het heeft kunnen weken is het tijd om het los te halen. Gebruik hiervoor een plamuurmes en begin boven aan met los halen. Weest ook hierin geduldig en probeer het behang heel te houden zodat dit makkelijke verwijderd kan worden. Zit een stukje nog vast dan kunt u dit met het plamuurmes los krijgen zonder dat het gaat scheuren.

Losse stukjes verwijderen

Is er toch nog wat blijven zitten? Als u er opnieuw overheen gaat is dit vaak geen probleem wanneer het oude behang wat dunner is. Wilt u het gaan schilderen dan moet u het toch echt verwijderen. Het kan helpen om dan nog een keer met warm water het vochtig te maken en om dit even te laten trekken. Gebruik ook eens wat sop ook dit kan het wat verder los maken.

Heeft u binnenkort ook iets anders op de muur zitten of kiest u voor een mooie kleur verf?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top