Now Reading
Hoe kunt u beginnen met schilderen?

Hoe kunt u beginnen met schilderen?

Schilderen

Met een nieuwe hobby begint u niet zomaar. Alle nieuwe dingen kosten tijd om het goed onder de knie te krijgen. Schilderen is al helemaal een hobby waar veel tijd in kan gaan zitten. Hoe kunt u het beste beginnen met schilderen?

Gebruik de juiste spullen

De basis voor het maken van een goed schilderij begint met de juiste materialen. Natuurlijk kun je het rek bij de Action leeg kopen om zo een mooie basis te hebben om te starten. Wanner u gaat beginnen met hardlopen zorgt u er voor dat u op de beste schoenen start en zo hoort het bij schilderen ook te zijn. Zoek online naar een mooi kwalitatief goed starters pakket of bezoek een speciaal zaak in de buurt en laat u adviseren over wat u nodig heeft. Begin klein zodat u eerst kunt kijken of u het schilderen leuk vindt. Wanneer u door gaat met schilderen kan uw collectie worden uitgebreid met extra spullen.

Neem de tijd voor het schilderen

Een schilderij wordt niet in 1 uur gemaakt. De nachtwacht van Rembrandt is in 3 jaar geschilderd. Nu is de nachtwacht misschien een extreem voorbeeld maar het creƫren van mooie dingen kost tijd. Ongeacht het onderwerp kost het maken van een schilderij tijd. Plan minimaal 1 a 2 uur per week in om actief aan uw schilderij te werken. Zorg voor rust in uw hoofd maar ook in uw omgeving.

Leg de lat niet te hoog

Verwacht niet gelijk een meesterwerk van u zelf. Leg de lat niet te hoog en begin klein. Vormen als een appel, een doos of een glas zijn ideaal om mee te beginnen. Probeer verschillen penselen uit op uw doek en kijk wat voor u werkt. Speel met de achtergrond van uw vormen om zo steeds beter een beeld te krijgen hoe u bepaalde vormen op het doek kunt krijgen. Wanneer u de basis onder de knie heeft kunt beginnen met het grotere werk. Een landschap of portret is een stuk moeilijker en kunt u zeker niet in 1x afmaken.

Schilderen kan een hele mooie en ontspannende hobby zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een kamertje in huis heeft met goed licht inval kunt u deze zo inrichten dat uw ezel er kan staan. Door dat uw spullen al klaar liggen wordt de stap om te gaan schilderen een stuk kleiner. Youtube staat vol inspiratiefilmpjes over verschillende schildertechnieken, probeer er wat uit en leer u zelf schilderen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top