Now Reading
Haaruitval en inhammen voorkomen of terug laten groeien

Haaruitval en inhammen voorkomen of terug laten groeien

Bij mannen is het bekend en wordt er veel gesproken over een terugtrekkende haarlijn of kaalheid. Echter gebeurt dit ook bij vrouwen, maar er zijn mogelijkheden om het haar terug te laten groeien. Vaak begint kaalheid bij de slaap of begint het haar dunner te worden, wanneer u dit bij u zelf ziet kunt u er dus voor zorgen dat het ook weer terug komt.

Haaruitval

Wanneer u geregeld een haar verliest kunt u dit nog geen haaruitval noemen. We verliezen namelijk 50 tot 100 haren per dag en wanneer we ons haar wassen kan dit wel 200 zijn. We hebben ongeveer 100.000 haarzakjes waarbij een haar twee tot vijf jaar lang groeit. Wanneer het haartje niet meer groeit komt het haarzakje in een rustfase en zal het haartje uitvallen. Daarna zal het haarzakje weer een nieuwe haar maken en houd u een volle bos. Alle haarzakjes zijn elke keer in een ander stadium zodat u niet ineens al uw haar verliest. Wanneer u merkt dat er extreem veel haar vanaf komt meer dan normaal kunt u spreken over haaruitval.

Oorzaken van haaruitval

Er zijn verschillende oorzaken waardoor u meer haaruitval kunt krijgen. Zo is stress een grote factoor, wellicht denkt u dat het wel mee valt maar wanneer u meer haarverlies krijgt zult u toch iets moeten doen om van deze stress af te komen. Het kan ook komen door haar of huidziekte of wanneer u ijzertekort heeft. De hormonen kunnen ook veel invloed hebben, zo zullen mensen die in de overgang zijn meer haarverlies ervaren. Bij zwangerschap ligt dit anders door de hormonen worden de haren extra lang vast gehouden waardoor u na de zwangerschap ineens veel haar tegelijk verliest.

Wat kunt u doen tegen haaruitval

Het is goed om even te kijken naar de shampoo en conditioner welke u nu gebruikt. Het kan zijn door een andere producten te gebruiken dat dit minder zal worden. Het is ook goed om uw hoofdhuid goed te masseren, zo stimuleert u de doorbloeding en zal het haar minder gouw uitvallen. Daarbij kunt u ook olie gebruiken om uw hoofdhuid goed te verzorgen en dat maakt het masseren ook wat makkelijker.

Lees ook
statisch haar

Een bos haar zal niet snel weer terug zijn dus neem de tijd ervoor u uw haar het hoofdhuid goed de verzorgen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top