Now Reading
Grolsch gaat voor ‘circulair’ en hergebruikt 99,8% van al haar afval

Grolsch gaat voor ‘circulair’ en hergebruikt 99,8% van al haar afval

Grolsch verkoopt de bierbostel die overblijft na het brouwen als veevoer aan boeren. De gist wordt hergebruikt in de farmaceutische sector en de etiketten in de baksteenindustrie. Grolsch hergebruikt maar liefst 99,8% van haar afval in de keten!

Daarnaast is 18% van het totale energiegebruik van de brouwerij duurzaam door de inzet van biogas afkomstig uit de eigen afvalwaterzuivering. Circulair denken en handelen is daarmee niet meer weg te denken uit de dagelijkse bedrijfsvoering van de brouwerij. Als uitdaging ziet Grolsch voornamelijk het duurzaam verduurzamen: elk jaar opnieuw stappen voorwaarts zetten op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen (DVO). Het duurzaamheidsverslag voor het financiële jaar F16 heeft dan ook ‘Duurzaam Verduurzamen’ als titel meegekregen en is vanaf vandaag online beschikbaar.

Bij duurzaamheid wordt vaak in eerste instantie gedacht aan het milieu. Maar aandacht voor mens, maatschappij en omgeving hoort daar ook bij. Grolsch kiest naast Duurzaam Ondernemen bewust ook voor Verantwoord Ondernemen. Het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik, met name onder jongeren, is namelijk een belangrijk aandachtspunt voor de brouwer.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top