Fietsen in uw eigen regio en genieten van het mooie weer!

Fietsen in uw eigen regio en genieten van het mooie weer!

Wilt u ook eens genieten van het mooie weer? In deze tijd kunt u niet heel veel doen, maar naar buiten gaan en even een stukje fietsen is zeker nog mogelijk. Ga dan alleen of met zijn tweetjes een mooie route fietsen in eigen omgeving. Ik heb per provincie een mooie fietsroute uitgelicht. Zo is er voor iedereen een mooie route in de buurt die u kunt gaan fietsen. Even een frisse neus halen in de lentezon!

 • Zeedijkenroute in Friesland
  Tijdens deze prachtige route zult u fietsen over prachtige zeedijken of zult u resten hiervan tegen komen. U Zult bijvoorbeeld fietsen over de Zuiderzeedijk bij Makkum, deze dijk wordt sinds 1932 de IJsselmeerdijk genoemd. Deze route over de Zeedijken is 47 kilometer lang en u doet er ongeveer 3,5 uur over.
 • De Westerwoldsche Aa in Groningen
  Tijdens deze fietsroute komt u verschillende prachtige parken tegen. In Beerta vindt u een aantal slingertuinen die in Engelse landschapsstijl aangelegd zijn. Tijdens deze route komt u ook door Bad Nieuweschans met zijn 46 rijksmonumenten. Deze plaats heette tot 2009 Nieuweschans en daarvoor was het nog Langakkerschans, de inwoners zijn dus al 3 keer verhuisd zonder iets in te hoeven pakken! Deze route langs de Westerwoldsche Aa is 33 kilometer lang.
 • Vlinder fietsroute door Drenthe.
  Met deze route komt u door 3 nationale parken, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en het Drentsfriese Wold. U komt door mooie bossen en uitgestrekte heide waar u vaak prachtige vlinders kunt vinden. Deze vlinderroute fietst u op knooppunten en is ongeveer 52 kilometer lang.
 • Landelijk Overijssel
  Beleef het platte land van Overijssel en fiets door Vroomshoop, Den Ham en Hoog Hexel. U zult hier prachtige boerderijen tegen komen maar ook staat er een uit de 14e eeuw daterende gotische kerk. De route door Landelijk Overijssel is 52 kilometer lang en duur ongeveer 3 uur.
 • Flevoland het Rondje Nuldernauw
  U Fietst in Flevoland maar ook een stukje in Gelderland langs het water Nuldernauw. U vindt in Nijkerk prachtige herenhuizen als u bij de plaats Zeewolde komt vindt u een mooie groene en waterrijke plaatst. Fiets langs het Nuldernauw tijdens deze fietsroute van 22 kilometer.
 • Fietsenroute voor de Vogelaars in Noord-Holland
  Tussen Amsterdam, Hilversum en Utrecht komt u in een groene oase bij de Loosdrechtse plassen. Als u vogels wilt spotten kunt u bij Waverhoek afstappen en het gebied in lopen om de Roerdomp of de Lepelaar te zien. Deze Vogelaarsroute is een lange route van 78 kilometer lang maar is zeker de moeite waard.
 • Ontdek de Delftlandroute in Zuid-Holland
  Midden in de Randstad tussen, Delft, Rotterdam en Schiedam vindt u die stuk natuurgebied. Fiets door Veenweide gebied met sloten, wilgen een monumentale boerderijen. U ziet dan pas wat voor contrast de natuur geeft met de wegen en spoorbanen. Deze route gaat door Midden Delfland en is 26 kilometer lang.
 • Fiets in Utrecht door het Gooi
  Ga een blokje om tijdens deze route van 33 kilometer en fiets door Soest en Baarn. U fietst door een koninklijke omgeving waarbij u door ook door prachtige bossen komt. Zo komt u ook langs het prachtige paleis Soestdijk.
 • Landgoederenroute in Gelderland
  Deze route start vanuit het Gelderse Lochem en is 31 kilometer lang hier fiets u ongeveer 2 uur over. U komt tijdens deze fietstocht langs verschillende landgoederen zoals Veldhorst, De Ehze, Ehzerwold en Ampsen. U komt ook boerderijen tegen met de herkenbare kleur en motief op de luiken.
 • Zeeuwse route om Slot Haamstede
  Fiets over het eiland Schouwen-Duiveland om door de dorpen Ellemeet en Serooskerke te fietsen. Het slot waar u om fiets komt uit de 13e eeuw en is in 1525 verwoest door een grote brand. Enkele delen van het slot zijn nog te herkennen tijdens uw fietsroute kunt u dit allemaal bewonderen.
 • Brabantse Oisterwijk
  De 33 kilometer lange tocht start vanuit Oisterwijk. Deze fietstocht brengt u langs beken, boerderijen, vennen en geeft u prachtig uitzicht over de hei. U komt hierbij door Kampina en de Oisterwijkse bossen en fiets zo door het hart van Noord-Brabant.
 • Fietsroute door de Laurabossen in Limburg
  Deze route door de Laurabossen start vanuit Weert en is 33 kilometer lang. De oudste bomen die er staan zijn geplant door Mijnmaatschappij Laura en dateren uit 1925. Het bos bestond toen vooral uit de grove den, Douglasspar en de Coriscaanse den. Natuurmonumenten heeft hier later loofbomen bij geplant waardoor het nu een natuurlijk karakter gekregen heeft.

Veel fietsplezier in uw eigen regio!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: