Now Reading
De voor- en nadelen van het kopen van een huis?

De voor- en nadelen van het kopen van een huis?

Wilt u binnenkort gaan verhuizen maar heeft u nog niet besloten of u wilt huren of kopen? Begin met een frisse start in een nieuwe woning  en een nieuwe omgeving. Wij geven u een aantal voor- en nadelen van het kopen van een huis zodat u de juiste beslissing kunt maken. 

Waarom is het kopen van een huis een goed idee?

  • Het huis is van uzelf. Als u iets wilt verbouwen of een nieuwe keuken wilt plaatsen kan dit, u kunt alles dus naar wens aanpassen en het is en blijft van uzelf.
  • U bouwt vermogen op. U zult het in het begin niet merken maar als uw hypotheek afgelost is of als u kleiner gaat wonen zult u merken dat u ineens meer geld heeft als dat u dacht.
  • Vooraf weet u elke maand wat u moet betalen. Als u een hypotheek afsluit weet u elke maand wat uw lasten zijn, er zijn hierin dus geen onverwachte kosten. Dit kan ook naar wens aangepast worden, u kunt bijvoorbeeld in het begin meer betalen dan later, zodat u bijvoorbeeld later minder hoeft te werken. Als u denk dat u wellicht later meer verdient kunt u ook beginnen met lage lasten die later wat hoger worden.

Is kopen voor mij wel een goed idee?

  • U kunt minder makkelijk verhuizen. Als u helemaal op uw plek bent denkt u er niet aan verhuizen. Maar wilt u toch liever iets groter wonen of liever verhuizen naar een andere omgeving? Dan is het goed om hier eens goed over na te denken. Wanneer u vooraf toch een beetje twijfels heeft of wanneer u niet zeker bent over uw situatie nu of over enkele jaren dan kunt u deze beslissing om te kopen beter heroverwegen.
  • De rente van een hypotheek zet u vaak vast voor 10 of 20 jaar. Na deze periode moet de rente opnieuw bepaald worden het kan dan zijn dat de rente ineens een stuk hoger is. In sommige gevallen kan dit ook voordelig uitpakken maar dit is natuurlijk lastig te voorspellen.
  • Reparaties moet u zelf betalen. Is uw cv kapot, moeten er nodig nieuwe dakpannen op uw huis? Dan moet u deze kosten helaas zelf betalen, er is geen huurbaas die dit allemaal voor u regelt.

Gaat u kopen of toch huren?

Met deze voor- en nadelen op een rij kunt u zelf een keuze maken om te gaan kopen of te gaan huren. De keuze hiervan is erg afhankelijk van uw situatie en waar u zich het prettigst bij voelt. Ervaar in ieder geval het woonplezier in uw nieuwe woning!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top