Now Reading
Is het gebruik van een deelauto iets voor u?

Is het gebruik van een deelauto iets voor u?

deelauto

Het bezitten van een auto brengt vaste lasten met zich mee. Elke maand moet u wegenbelasting en de verzekering betalen. Naast de standaard vaste lasten heeft een auto onderhoud nodig waarvoor u ook voldoende geld achter de hand moet houden. Wanneer u bijna geen gebruik meer maakt van uw auto kan het voordeliger zijn deze weg te doen. Heeft u toch weer een keer een auto nodig dan kunt u gebruik maken van een deelauto. Is het gebruik van een deel auto iets voor u?

Hoe werkt het gebruik van een deelauto?

U kunt een deelauto via een bedrijf of particulier huren. Via bedrijven gelden er vaak bepaalde abonnementen terwijl u particulier per keer een auto kunt delen. Wanneer een stads of buurt genoot zijn of haar auto heeft aangemeld op bepaalde sites kunt u deze reserveren tegen een bepaald bedrag. Wanneer u overweegt uw eigen auto weg te doen kunt u eerst een berekening maken. Wat zijn de huidige vaste kosten en maak een schatting hoe vaak u per maand een auto echt nodig heeft. Bekijk via de websites de verschillende opties en kosten voor een deelauto en maak zo aan de hand van verschillende scenario’s een vergelijking.

Voordelen van een gedeelde auto

De kostenbesparing is natuurlijk een van de grote voordelen van een deelauto. Maar naast het kostenplaatje zijn er ook wat praktische overwegingen. In drukke wijken is het soms onmogelijk een parkeer plekje te vinden wanneer er minder auto’s zijn wordt dit probleem opgelost. Minder auto’s en uitstoot is beter voor het milieu. Wanneer u niet altijd een auto tot u beschikking heeft maakt u sneller gebruik van alternatieven zoals de fiets of het OV.

See Also
fietsplannen aan het maken

Verschil deelauto en huurauto

Voor bij vakanties maken veel mensen al gebruik van een huur auto. Een huurauto kunt u natuurlijk ook in Nederland gebruiken. Maar wat is dan het verschil tussen een deelauto en een huurauto? Een Deelauto is per uur te huur en daarnaast ook nog eens op alle tijden beschikbaar. Huurauto’s worden vaak per dag verhuurd en deze moet altijd binnen de openingstijden opgehaald of afgeleverd worden. Gaat u een weekendje weg of op vakantie dan kan een huurauto voordeliger zijn om dat hier vaak voordeliger tarieven voor gelden dan de deelauto’s die per uur betaald worden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top