Now Reading
Vocht in de auto? Zo komt u er vanaf

Vocht in de auto? Zo komt u er vanaf

Vocht in de auto

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen is de herfst officieel ingezet. Het weer wordt vochtiger met regenbuien en temperaturen die veel schommelen. Wanneer u ’s ochtends in de auto stapt kunnen uw ramen flink beslagen zijn. Dit zijn de beste tips tegen vocht in de auto.

Hoe ontstaan beslagen ramen?

Vocht in de auto en daardoor beslagen ramen ontstaan vooral bij koud en nat weer. De warme lucht die van de inzittenden afkomt, komt in aanraking met de koude autoramen. Er ontstaat condens op de ramen waardoor u als bestuurder niets meer ziet. Wanneer u zelf door de regen bent gelopen zult u merken dat uw autoruiten binnen no-time zijn beslagen. Beslagen ruiten zijn niet alleen hinderlijk tijdens het rijden maar ook nog eens erg gevaarlijk omdat u beperkt zicht heeft.

Tips om vocht in de auto tegen te gaan

Als eerste kunt u het beste uw airco aan zetten. Het klinkt misschien onlogisch om tijdens koude dagen de airco aan te zetten echter werkt deze wel heel effectief tegen vocht. De airco zorgt ervoor dat de lucht in de auto droger wordt. Regelmatig uw airco even aanzetten zorgt niet alleen voor een frissere lunch in de auto ook uw wordt u vochtprobleem snel opgelost.

Laat vocht uit de auto

Leg natte kleding of paraplu’s in de kofferbak. Zet kort de ramen even open om de vochtige lucht naar buiten te laten. Zet de verwarming aan en laat deze blazen op de voorruit. Let op het duurt vaak even voor dat de verwarming warme lucht blaast maar zodra hij warm is zijn de ramen heel snel weer vrij van vocht.

See Also
Plan alvast een fietsvakantie voor 2024

Gebruik vochtvreters en reinig van binnenuit

In wat oudere auto’s is het vochtprobleem vaak iets groter dan bij nieuwere auto’s. Vochtvreters die u in de auto kunt hangen of leggen zijn dan een goede toevoeging. Naast het wassen van uw auto aan de buitenkant is het ook belangrijk dat u regelmatig de binnenkant van de auto meeneemt. Was de ramen ook goed van de binnenkant met bijvoorbeeld een druppel afwasmiddel, dit staat bekend om condens tegen te gaan.

Heeft u haast? Gebruik een droge doek om uw ramen schoon vegen en laat deze niet nat in de auto liggen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top