Now Reading
Mooiste rijtuigen van Nederland in NP De Hoge Veluwe

Mooiste rijtuigen van Nederland in NP De Hoge Veluwe

Hoenderloo – Op zondag 13 september a.s. is Het Nationale Park De Hoge Veluwe gastheer bij het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij. Tegen een decor van prachtige bossen en heidevelden kunnen bezoekers van het Park genieten van de mooiste historische rijtuigen van Nederland.

Organisator is de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij (NVTG). De jury kijkt behalve naar de rijtuigen ook naar de paarden, het harnachement (tuig) en de kleding van de inzittenden. De kleding dient namelijk overeen te komen met wat er werd gedragen in de tijd dat het betreffende rijtuig dienst deed.

De rijtuigen zijn voor bezoekers te bewonderen langs een route van 25 kilometer dwars door het Park. De mogelijkheid om de rijtuigen allemaal tegelijk te bekijken is er op de weide bij Jachthuis Sint Hubertus. De deelnemers verzamelen daar rond 12:30 uur voor een rust- en lunchpauze. Bezoekers mogen dan tussen de aanspanningen doorlopen en een praatje maken met de koetsiers.

Na de pauze vertrekt de stoet in defilé, waarbij een spreekstalmeester van de NVTG vertelt over de rijtuigen, de paarden en de eigenaren. Om 15:30 uur komen de rijtuigen terug op de weide voor het Jachthuis voor de prijsuitreiking. Het evenement is rond 16:00 uur afgelopen.

See Also
Top 3 fietsvakanties in Nederland

Praktische informatie
Datum: 13 september 2015
Tijdstip: 11.30 tot 16.00 uur (alle rijtuigen zijn tussen 12.30 en 14.00 uur op de weide bij Jachthuis Sint Hubertus).
Prijs: Gratis (excl. kosten park)

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top