Now Reading
Dak of zolder isoleren?

Dak of zolder isoleren?

In woningen zonder dakisolatie is goed te merken dat de warmte snel wegtrekt. Omdat warmte altijd naar boven gaat, treedt er met een ongeïsoleerd dak onnodig veel warmteverlies op. Of, met een ongeïsoleerde zoldervloer. Want u kunt beide laten isoleren: uw dak of zoldervloer.

Door isolatie van het dak stijgt uw wooncomfort. Daarnaast scheelt het enorm in uw portemonnee. De besparing kan in de honderden euro’s per jaar lopen, zeker wanneer de zolderruimte onder het dak verwarmd wordt. Ook is dakisolatie beter voor het milieu. U hoeft namelijk minder te stoken. Dat scheelt gas, het gaat vervuiling tegen en u stoot minder CO2 uit.

Uw dak of zolder isoleren
Wat er wordt geïsoleerd; uw dak of zoldervloer (of het plafond van de ruimte onder de zolder), hangt af van het feit of u wel of niet uw zolder verwarmt. Als uw dak geïsoleerd wordt, kan dit ook nog op twee manieren: aan de binnen- of de buitenzijde. Wanneer wordt welke maatregel geadviseerd?

  • Als u een verwarmde zolder heeft
    Het isoleren van uw dak aan de binnen- of buitenzijde is altijd mogelijk en dit zijn de enige twee opties als u een verwarmde zolder heeft. Hierbij is buitenisolatie de beste keuze qua besparing, omdat hiermee de beste isolatiewaarde bereikt kan worden.
  • Als u een onverwarmde zolder heeft
    Bij een onverwarmde zolder is er nog een optie mogelijk, namelijk het isoleren van uw zoldervloer of het plafond van de ruimte onder de zolder. Isolatie van de zoldervloer is goedkoper dan dakisolatie, omdat er minder materiaal gebruikt hoeft te worden en de klus sneller geklaard is. Daarnaast levert het meer besparing op. Bij een onverwarmde zolder is zoldervloerisolatie dus de beste keuze.

Afhankelijk van wat er in uw woning geïsoleerd gaat worden, kunt u het volgende gemiddeld besparen:

Maatregel Besparing
Isoleren schuin dak, onverwarmde zolder € 390,- & 600 m3 gas
Isoleren schuin dak, verwarmde zolder € 650,- & 1.000 m3 gas
Isoleren zoldervloer, onverwarmde zolder € 475,- & 730 m3 gas

Benieuwd naar de isolatie- en besparingsmogelijkheden in uw woning? Vraag dan hier een gratis adviesgesprek aan en maak kans op een e-bike!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top