Now Reading
Een dagje uit met de Fiets? Tips voor een eigen gemaakte picknick

Een dagje uit met de Fiets? Tips voor een eigen gemaakte picknick

eigen gemaakte picknick

Heeft u dit voorjaar en deze zomer ook plannen om er met de fiets op uit te trekken? Nederland is natuurlijk fietsland nummer 1. U kunt uw eigen fietsroute bepalen of kies voor een vaste fietsroute. Het voordeel  hiervan is dat u vaak langs tal van bezienswaardigheden komt zonder dat u zelf moet zoeken. Om de tocht nog aangenamer te maken is het natuurlijk lekker om uw eigen picknick mee te nemen. Wij hebben wat tips voor u verzameld om een eigen gemaakte picknick mee te nemen.

Inventariseer wat iedereen lust

Gaat u met een groep vrienden fietsen dan is het belangrijk dat de picknick voor ieder wat wils bevat. Zorg dat u van te voren een inventarisatie doet wat iedereen lust. Het is zonde om een gevulde mand mee te nemen met items waar niemand fan van is. Door een inventarisatie te maken komt u er misschien ook wel achter dat er misschien meer liefhebbers zijn voor een bepaald gerecht of ingrediënt.

Zorg voor een mogelijkheid om te koelen

Wanneer er liefhebbers zijn voor gerechtjes die gekoeld moeten worden is het handig om dit te vervoeren in een koelbox. Mocht dit te groot zijn om mee te nemen op de fiets dan kunt u er ook voor kiezen om de items in de fietstassen te plaatsen in combinatie met koelelementen. Deze nemen iets minder ruimte in, maar zorgen er wel voor dat uw gerechtjes gekoeld blijven. Mocht u nog wat ruimte over hebben dan kunt u hier bijvoorbeeld ook een fles wijn aan toevoegen dan is deze ook heerlijk koel.

Insecten zijn uw beste vriend

Tijdens de mooie zomerdagen zijn er ook veel insecten te vinden. Ook deze weten uw heerlijke gerechten te vinden tijdens een picknick. Het is goed om iets bij u te hebben waarmee u het eten kunt afschermen. Ook insectenspul om zelf te smeren is aan te raden. Zo kunt u toch rustig genieten van uw picknick

Makkelijke gerechtjes

Bent u niet zo een keukenprinses of is er minder tijd om alles voor te bereiden. Kies dan voor makkelijke kant en klare gerechtjes. Denk hierbij aan blokjes kaas, plaatjes worst of een eenvoudige rap met bijvoorbeeld kruidenkaas en zalm of bacon. Deze zijn in een handomdraai gemaakt en vaak door veel mensen geliefd.

Lees ook
Top 3 fietsvakanties in Nederland

Zorg verder voor bestek, bekertjes en een lekker kleed waar u op kunt zitten. Zo belandt het eten niet direct op de grond en kunnen insecten ook minder snel in het eten belanden.

Veel fietsplezier!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top