Now Reading
Hebben we dagcrème nodig?

Hebben we dagcrème nodig?

Dagcrème

Veel mensen gebruiken dagelijks dagcrème, maar waarvoor eigenlijk? Welke effecten heeft het op onze huid en werkt het inderdaad zo goed als we denken. Dit zijn een aantal voor en nadelen van dagcrème.

Wat is dagcrème?

Het is natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat dagcrème precies is. Dit wordt speciaal voor het gezicht gebruikt omdat de huid hier dunner is. Vaak zijn de ingrediënten verder het zelfde als een bodylotion. Mensen met een wat vettere huid zullen het vaak minder vaak gebruiken als mensen met een droge huid.

Wat doet deze crème?

Vooral een droge huid kan vocht vaak minder goed vasthouden. De crème helpt dan ook bij het ondersteunen van de huidbarrière en zal de huid dus helpen hydrateren. Vooral in de winter helpt het dagelijks smeren van deze crème helpen bij een gehydrateerde huid.

Lees ook
statisch haar

Helpt het tegen huidveroudering?

Veel mensen gebruiken een dagcrème om huidveroudering tegen te gaan. Dit is bij niet bij elke crème het geval dus het is belangrijk om dan op een aantal dingen te letten. De zon zorgt grotendeels voor de huidveroudering, zoek dan dus ook een crème met SPF. Dit zorgt eigenlijk het beste tegen huidveroudering door de zon. Deze crème moet dan wel meerdere keren per dag gesmeerd worden net als zonnebrand.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top