Now Reading
Heeft u last van kraaienpootjes? 5 tips om ze te verminderen

Heeft u last van kraaienpootjes? 5 tips om ze te verminderen

Beginnen de eerste kraaienpootjes zichtbaar te worden of heeft u hier al veel langer last van? Er zijn een aantal tips die de kraaienpootjes kunnen verminderen. Zorg voor een jeugdige uitstraling en voel u weer goed in uw eigen vel.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Het worden ook wel lach rimpels genoemd. Dit gedeelte van de huid is verbonden met de mimiek van uw gezicht. Wanneer u lacht maar ook wanneer u fronst zullen deze rimpels zichtbaar worden. De huid verliest naarmate we ouder worden ook meer elasticiteit deze rimpels zullen dan dus steeds zichtbaarder worden. Dit zijn dan ook de eerste rimpels die zichtbaar zullen zijn als we ouder worden.

Zon bescherming

Door de UV-straling die in het zonlicht zit zal de huid sneller gaan verouderen en zullen er dus ook meer rimpels gaan ontstaan. Zorg dat u zich goed insmeert met zonnebrand dus ook in uw gezicht. Een zonnebril kan ook verstandig zijn, het houd het felle licht tegen waardoor u niet met uw ogen zult knijpen. Sommige mensen houden er van om te gaan zonnen maar hierdoor helpt u het verouderingsproces, u doet er verstandig aan om gewoon lekker in de schaduw te blijven zitten.

Huidverzorging

Zorg ook dat uw huid goed gehydrateerd blijft. Door een droge huid kunnen de rimpels ook sneller ontstaan. Smeer uw gezicht dus in met een verzorgende crème en vooral bij uw ogen. De huid rondom de ogen zijn ook extra gevoelig en dun, goede hydratatie kan uw huid weer laten stralen.

Gebruik anti-age producten

Misschien bent u wel zo eigenwijs dat u nog steeds dezelfde producten gebruikt als vroeger. Houd er echter rekening mee dat uw huid ook veranderd en dat ze behoefde hebben aan andere dingen. Zo zitten er in anti-age producten plantaardig cypergras dat de huid verstevigd en zorgt voor minder kraaienpootjes. Hier vindt u ook vaak vitamine E in terug wat de vroegtijdige huidveroudering helpt voorkomen.

Lees ook
Wat zijn de voordelen van aftersun

Leef gezond

Alles wat u doet kan er voor zorgen dat uw gezondheid en uw huid veranderen. Als u veel fastfood eet of veel drinkt of rookt kan dit dus effect hebben op huid en gezondheid. Door te kiezen voor gezond voedingspatroon en door voldoende water te drinken kan dit een groot verschil maken voor de kraaienpootjes.

Heeft u alles al geprobeerd?

Wanneer u bovenstaande tips allemaal al geprobeerd heeft zou u ook kunnen kiezen voor een fractionele laserbehandeling. De huid wordt dan geprikkeld op collageen en elastine aan te maken waardoor fijne lijntjes zullen verdwijnen. De huid direct bij de ogen kunnen niet behandeld worden maar daaromheen wel.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top