Now Reading
Boeken tip: De ondergrondse leesclub

Boeken tip: De ondergrondse leesclub

De ondergrondse leesclub

Een ontroerend verhaal over de kracht van verhalen en vriendschap in donkere tijden

Londen, 1938. Gertie Bingham heeft een boekhandel, maar het is niet meer hetzelfde sinds haar man Harry is overleden. Ze denkt erover om met pensioen te gaan en met haar labrador naar zee te verhuizen. Maar dan haalt een vriend haar over om de vijftienjarige Joodse Hedy in huis te nemen, die nazi-Duitsland is ontvlucht. Hedy is koppig en eigenwijs en doet Gertie denken aan zichzelf op die leeftijd. Dankzij haar beseft Gertie dat mensen als zij, én de boekwinkel, onmisbaar zijn in deze donkere tijd.

Als Londen keer op keer wordt gebombardeerd, besluiten Hedy en Gertie een ondergrondse leesclub te beginnen in de schuilkelders. Terwijl de oorlog doorraast krijgen ze grote verliezen te verwerken, en hebben de leden elkaar en de verhalen die ze lezen hard nodig…

Annie Lyons

Annie Lyons heeft altijd met boeken gewerkt: eerst in een boekwinkel in Londen, daarna elf jaar in de uitgeefwereld. Toen ze na een ontslagronde thuis kwam te zitten, begon ze aan een cursus Creatief schrijven. In de jaren daarna schreef ze zes boeken. De ondergrondse leesclub is het eerste dat in Nederland verschijnt.

See Also
Shooter

Bron: Persbericht Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top