Now Reading
Binnen activiteiten voor uw hond wanneer het regent

Binnen activiteiten voor uw hond wanneer het regent

Binnen activiteiten voor uw hond op een regenachtige dag

Zit u lekker op de bank, maar zit uw viervoeter vol energie? Lees onze tips over binnen activiteiten voor uw hond wanneer het regent. Fleur zo samen de natte dagen op door actief bezig te zijn.

3 gezellige binnen activiteiten voor uw hond wanneer het regent

Het kan soms een grote uitdaging te zijn om uw viervoeter bezig te houden. Tegelijkertijd kan het voor u natuurlijk ook lastig zijn om keer op keer iets nieuws te verzinnen. Daarom vindt u hieronder 3 verschillende activiteiten om samen met uw viervoeter de regenachtige dag door te komen.

1.  Speel verstoppertje 

Misschien heeft u vroeger zelf wel eens verstoppertje gespeeld en vond u dit ontzettend leuk. Dan geldt dit niet alleen voor u, uw viervoeter vindt verstoppertje spelen namelijk ook geweldig. Kent uw hond de commando’s ‘blijf’ en ‘ga’ of ‘zoek’ dan kunt u direct beginnen. Mocht uw hond deze commando’s nog niet kennen, kunt u deze eerst aanleren.

Roep ‘blijf’ en verstop uzelf. Zodra u verstopt bent roept u ‘ga’ of ‘zoek’ en uw viervoeter zal actief aan de slag gaan om u te vinden. Vergeet hierbij niet om uw hond een beloning te geven voor zijn goede zoektocht zodra hij u gevonden heeft.

2.  Creëer een snuffelroute

Honden hebben een uitstekend reuk vermogen en daarom is deze activiteit het ideale spel. Tegelijkertijd wordt uw hond lekker moe door het zoeken en snuffelen. Wees zo creatief mogelijk. Voor de snuffelroute kunt u namelijk verschillende voorwerpen in huis gebruiken. Denk hierbij aan, lege eierdozen, wc rollen, een fleece deken of andere materialen die u in huis heeft. Verstop wat lekkers in het snuffelspel en laat uw hond fanatiek de snuffelroute afleggen.

Vergeet hierbij niet uw hond in de gaten te houden. Begin niet te moeilijk en zorg ervoor dat uw er niet vandoor gaat met de snuffelspellen.

See Also
oudjaarsuitje

3.  Kijk samen een honden film

Heeft u de hele middag actief gedaan, gespeeld en gesnoept. Dan kan het na zo’n gezellige dag heerlijk zijn om samen met uw viervoeter neer te ploffen en een film te kijken. Na zo’n intensieve dag samen wilt uw hond natuurlijk ook niets liever dan even gezellig samen knuffelen.

Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de tv aanzetten en op zoek naar een leuke hondenfilm.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top