Now Reading
Alles wat u moet weten over Fysiotherapie

Alles wat u moet weten over Fysiotherapie

Fysiotherapie

Bijna iedereen is wel een bij een Fysiotherapeut geweest. Misschien heeft u in uw jongere jaren een sport blessure gehad of bent u een keer geopereerd waarna u ook gebruik heeft gemaakt van de Fysio. Wanneer kunt u gebruik maken van de Fysio en hoe zit het met de vergoedingen vanuit de zorgverzekering? U leest het hier.

Wat is Fysiotherapie

Een Fysiotherapeut helpt bij klachten rondom het bewegen. Wanneer u pijn heeft in spieren of gewrichten, een verkeerde houding heeft of een blessure hebt kan de fysio u helpen de klachten te verminderen. Een fysiotherapeut geeft advies en oefeningen om uw lichamelijke klachten aan te pakken. Op locatie kan een fysio gebruik maken van diverse apparaten maar vaak geven ze ook voor thuis de nodige oefeningen mee zodat u zelf aan de slag kunt de pijn aan te pakken. Om klachten te verlichten kun ook bij de fysio terecht voor een massage.

Wanneer naar de Fysio?

Bij aanhoudende lichamelijke klachten of na een operatie kunt u terecht bij de Fysio. Een beweeg of behandel programma bij een chronische ziekte kunnen in veel gevallen ook door een Fysio samengesteld worden. Veel praktijken werken nauw samen met huisartsen en ziekenhuizen zodat u na een operatie aan de heup of knie de juiste behandelingen krijgt om weer te bewegen.

Vergoeding van de zorgverzekering

Wanneer u meerdere malen per jaar gebruik maakt van de fysio is het interessant zorgverzekeringen te vergelijken. Het kan interessant zijn om een extra aanvullende verzekering af te sluiten om meer behandelingen per jaar vergoed te krijgen. Leg de verzekeringen en vergoedingen goed naast elkaar en maak uw afweging. Een lange behandelperiode bij de fysio kan aardig in de kosten lopen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top