Now Reading
Wat u moet weten over een E-bike verzekering

Wat u moet weten over een E-bike verzekering

e-bike verzekering

Het afgelopen jaar zijn er een record aantal e-bikes verkocht. Zeker in de coronatijd waarbij een vakantie niet mogelijk was hebben veel mensen ervoor gekozen een e-bike aan te schaffen. Een E-bike is niet goedkoop en u wilt natuurlijk wel goed verzekerd zijn tegen schade of diefstal. Welke verzekeringen heeft u nu echt nodig voor uw e-bike?

Een e-bike verzekering is niet verplicht

Het is niet verplicht uw e-bike te verzekeren. Verzekeraars hebben al jaren geleden besloten dat de e-bike onder fietsen met trapondersteuning vallen waardoor ze onder de aansprakelijkheidsverzekering vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar bijna iedereen beschikt hier wel over. Omdat de verzekering voor een elektrische fiets niet verplicht wil het niet zeggen dat het niet verstandig is. U kunt u zelf verzekeren tegen schade en diefstal.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een verzekering

Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Hoe kiest u de beste verzekering? Bij het afsluiten van een verzekering voor uw e-bike kunt u op de volgende punten letten:

See Also
Fietsen in Valkenburg

  1. Looptijd
    Wilt u een verzekering voor een bepaalde periode of een verzekering die voor onbepaalde tijd doorloopt? Let goed op de voorwaarden. Dient u het bedrag in 1x te betalen of kan het maandelijks?
  2. Dekking
    Welke dekking vindt u belangrijk bij het afsluiten van de verzekering? Een verzekering tegen schade aan uw fiets of een verzekering tegen diefstal. Uiteraard kunt u ook een combinatie verzekering afsluiten voor schade en diefstal.
  3. Voorwaarden
    Iedere verzekering kent zijn eigen voorwaarden. Bij de goedkopere verzekering kan het bedrag dat ze uitkeren bij diefstal of schade lager zijn dan bij een wat duurdere verzekering. Wat is de aanschafwaarde van uw fiets en tot welk bedrag wilt u hem verzekeren? Let er ook op dat u zelf ook aan een aantal voorwaarden moet voldoen om ook daadwerkeling aanspraak te doen op uw verzekering. Heeft u bijvoorbeeld een stevig slot op uw fiets? Verzekeraars kunnen hier ook bepaalde eisen aan stellen

Wat kost een e-bike verzekering

De kosten voor de premie van de e-bike verzekering is natuurlijk van een aantal factoren afhankelijk. Wat is de aanschafwaarde van de fiets? Waar woont u? Wat zijn de voorwaarden van de verzekering? Een verzekering kan uiteenlopen van € 45,00 tot € 90,00 per jaar.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top