Now Reading
WinterWelVaart Groningen 2015

WinterWelVaart Groningen 2015

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 december 2015 vindt de 9e editie van WinterWelVaart plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Met minder middelen ter beschikking heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement door te laten gaan en ook dit jaar een prachtig programma te presenteren. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken wederom deel uit van het gratis toegankelijke evenement.

Ondanks de succesvolle eerdere edities is deze 9e editie van WinterWelVaart helaas geen vanzelfsprekende. Door tegenvallende inkomsten heeft de organisatie alle zeilen bij moeten zetten om deze editie van het evenement te realiseren, terwijl er de afgelopen jaren juist een veelbelovende groei was ingezet met een uitdagende programmering. Door deze kwaliteit te behouden, maar op kleinere schaal aan te bieden blijft WinterWelVaart bestaan en blijft het weekend voor kerst voor alle bezoekers iets om naar uit te kijken.

Houd WinterWelVaart op koers
Om het evenement ook voor de toekomst zeker te stellen, initieert de organisatie een ludieke actie waarmee bezoekers die het evenement een warm hart toe dragen een bijdrage kunnen doen. Via www.winterwelvaart.nl/doneren kunnen sympathisanten een klein bedrag doneren. Als dank stelt de organisatie lampjes beschikbaar waarmee donateurs het evenement letterlijk de donkere dagen voor kerst door kan helpen. Donateurs kunnen het lampje tussen 19 en 21 december zelf ophangen in speciaal gemaakte kerstbomen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens het evenement zelf een bijdrage te doen, zodat WinterWelVaart op koers kan blijven.

Over WinterWelVaart
WinterWelVaart is een driedaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek, theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades van het A-Kwartier is een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes. Bovendien opent het Noordelijk Scheepvaartmuseum haar deuren. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormt het hoofdkwartier van WinterWelVaart met gratis toegangelijke (kinder)activiteiten en een dagelijks afsluitend muziekprogramma.

Meer weten over WinterWelVaart in Groningen?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top