Now Reading
Heeft u last van winderigheid?

Heeft u last van winderigheid?

Winderigheid

Hoe vervelend is het als u vaak een windje moet laten of deze niet in kunt houden. In deze tijden zult u er misschien wat minder last van hebben maar het kan toch vervelend zijn wanneer u toch bezoek heeft. Welke dingen zorgen voor winderigheid en wat kunt u doen om dit te verminderen?

Lucht inslikken

Bij iedere keer dat u slikt komt er ook lucht naar binnen. Dit is echter heel weinig en in de meeste gevallen boer je deze lucht uit. Het kan echter zijn dat er veel meer lucht naar binnen komt die u niet uit kunt boeren. Zo kunnen de volgende dingen zorgen voor het meer slikken van lucht.

  • Kauwgom kauwen
  • Drinken door een rietje
  • Slecht zittend kunstgebit
  • Koolzuurhoudende dranken
  • Lucht bevattende producten zoals brood

Gasvorming in de dikke darm

Bacteriƫn in de darm zorgen er voor dat voeding verteerd wordt. Bij dit proces komen er gassen vrij die dus voor windjes kunnen zorgen. Dit gebeurt veel bij Lightproducten, uien, peulvruchten en koolsoorten wilt u minder last hebben van uw winderigheid dan kunt u beter deze producten met mindere mate eten.

Verstopping

Het klinkt vreemd maar ook obstipatie kan zorgen voor meer winderigheid. In eerste instantie zal de lucht uw lichaam niet kunnen verlaten door de blokkade. Echter zal de lucht steeds meer druk uitoefenen en wanneer de lucht ontsnapt zal dit ook ook duidelijk hoorbaar zijn. Verhelp dus eerst de verstopping waarschijnlijk zal dan ook de winderigheid minder worden.

Lees ook
Dr. Wijnholds

Venkelthee en rauwe producten

Heeft u er nog steeds last van na het letten op bovenstaande oorzaken? Het kan helpen om venkel thee te gaan drinken hierdoor zal de winderigheid verminderen. Het kan ook zijn dat u uw groente veel rauw eet zoals bij salades. Gooi de groente eerst even in de pan dan zullen uw dunne darmen dit beter kunnen verteren zodat er in de dikke darmen geen gassen meer kunnen ontstaan.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top