Now Reading
Wat is Pasen eigenlijk?

Wat is Pasen eigenlijk?

Veel plussers weten wel wat Pasen inhoudt. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mensen die dit feest wel vieren, maar eigenlijk niet weten ter ere waarvan. Daarom toch nog even kort: wat vieren we met Pasen?

Pasen is een Christelijk feest waar wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Jezus werd drie dagen daarvoor gekruisigd. Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken de Christenen het lijden van Jezus tijdens de kruisiging.

Maar waar komt de paashaas dan vandaan en waarom zoeken we naar paaseieren? Hier zijn verschillende verhalen over. De godin van de vruchtbaarheid en de lente, Ostara, staat afgebeeld met een haas en een ei aan haar voeten. Een legende gaat dat deze haas vroeger een kip zou zijn geweest en haar eieren verstopte. De godin veranderde de kip in een haas. Een haas staat ook voor vruchtbaarheid.

See Also

Daarnaast gaan er verhalen dat de paashaas een vervelende vogel is geweest die werd veranderd in een haas of dat de paashaas onzichtbaar is en een gouden vacht zou hebben.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top