Now Reading
Wat is er aan de hand met de 50Plus partij

Wat is er aan de hand met de 50Plus partij

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rondom de 50Plus partij. Vijftigplus geeft in chronologische volgorde weer wat er allemaal is gebeurd en gezegd.

15 september: Oprichting OPA
Omdat de 50Plus partij van Henk Krol niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14 maart wordt de OPA-beweging opgericht, dit staat voor Ouderen Politiek Actief. Deze beweging is niet bedoeld als concurrent van 50Plus maar om ouderen op lokaal niveau politiek betrokken te maken. Initiatiefnemer voor de oprichting was Dick Schouw, die eerst actief was als campagnemedewerker voor 50Plus. Henk Krol zei bij na de oprichting van de OPA-beweging dat hij het initiatief toejuichte.

20 september: Schouw en Hernandez eruit gezet
Partijlid en oprichter van de OPA-beweging werd samen met bestuurslid Adriana Hernandez, verantwoordelijk voor de interne communicatie, uit de partij gezet. De reden voor het royement van Dick Schouw was volgens de partij dat hij meerdere keren de grenzen aantoonbaar had overschreden. Hernandez werd uit de partij gezet vanwege integriteitsschending. Dit besluit werd genomen door vice-voorzitter Marion Schobre terwijl voorzitter Willem Holthuizen op vakantie was.

23 september: Commentaar Dick Schouw
Dick Schouw zegt dat hij vanaf het begin af aan met Adriana Hernandez heeft afgesproken geen informatie over OPA en 50Plus uit te wisselen. De twee hebben een relatie, hierdoor ontstond de angst dat vertrouwelijke informatie gedeeld ging worden.

26 september: Hernandez beschuldigd van chantage
Volgens Marion Schobre chanteerde Hernandez de partij. Zij zo ervoor zorgen dat de OPA-beweging van Dick Schouw, met wie zij een relatie heeft, niet mee zou doen aan landelijke verkiezingen in ruil voor een tweede plaats op de Europese kieslijst.

See Also
fietsvakantie

28 september: Drie bestuursleden stappen op
voorzitter Willem Holthuizen stapt samen met de penningmeester en de vice-voorzitter op. Het bestuur kreeg na het royement van Hernandez en Schouw veel kritiek te verduren. Dit zou de aanleiding zijn geweest voor het vertrek van de drie bestuursleden.

29 september: Slechts een rimpelingetje
Henk Krol geeft aan het besluit van de opgestapte bestuursleden te respecteren. Ook zegt hij dat alle problemen rondom de partij 50Plus slechts een rimpelingetje waren en dat er geen sprake is van een scheur in de partij. De partij gaat volgens hem nu eensgezind verder.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top