Waarom duurzame kleding geschikt voor u is

Waarom duurzame kleding geschikt voor u is

De kleding van tegenwoordig is niet meer zoals vroeger. Het lakense pak, corduroy broeken en vilten hoeden worden nauwelijks nog gemaakt. Vrijwel alle kleding is tegenwoordig van katoen, polyester of een mengeling daarvan. De stoffen zijn licht, sterk en flexibel. Maar… ze zijn geen van alle erg duurzaam. Vooral in de katoenindustrie zijn grote misstanden te vinden. Bovendien wordt het milieu zwaar belast bij het maken van onze kleding. Daarom stappen steeds meer mensen over op duurzame kleding, zoals duurzaam herenondergoed en herensokken. Misschien ook iets voor u?

Duurzame kleding van bamboe

De modernste duurzame kleding wordt gemaakt van bamboe. Dit blijkt verscheidene grote voordelen te hebben ten opzichte van katoen. Zo is er bij het produceren van katoen heel erg veel water nodig, wel 10.000 liter per kilo katoen! Bovendien zijn er veel pesticiden nodig om een goede katoenopbrengst te krijgen. Deze nadelen heeft bamboe niet. Bamboe is eigenlijk een snel groeiende grassoort. En zoals alle grassoorten is het een makkelijke groeier, die nauwelijks verzorging nodig heeft. De productie van bamboe is vele malen beter voor het milieu dan de productie van katoen! Het is eigenlijk gek dat er wel wordt gehamerd op duurzame energie, terwijl duurzame kleding nauwelijks aandacht krijgt.

De voordelen van bamboe kleding

Bamboe groeit in de vorm van keiharde stengels, de bamboestokken. Deze moeten eerst door middel van een speciaal proces uit elkaar worden gehaald in gladde vezels. Deze vezels vormen de basis van de kleding. Er is nog wel een klein beetje katoen nodig om de kleding te maken, maar het grootste gedeelte van de stof bestaat uit bamboe. De stof die ontstaat is licht, antistatisch en biologisch afbreekbaar. Bovendien neemt bamboestof 70% meer vocht op dan katoen. Een groot voordeel, want zweet wordt goed opgenomen en zal niet zichtbaar worden. Bovendien is bamboe geur-neutraal. Er blijven dus weinig tot geen vieze luchtjes achter in de kleding.

Perfect ondergoed, shirts en sokken

Bamboe wordt nog niet zoveel gebruikt voor bovenkleding. Wel wordt er veel sportkleding van gemaakt. Ook ondergoed, shirts en sokken worden er veel van gemaakt. Voorlopig blijft het assortiment nog beperkt tot kleding voor heren. Alle bamboe kleding werkt super absorberend en houdt zowel vocht als geurtjes goed vast. Bovendien geeft het een lekker schoon en fris gevoel en voelt de stof zacht aan op de huid. Bent u op zoek naar betere, duurzamere kleding? Dan is bamboe kleding wat u nodig heeft!

Het ontwikkelen van bamboe kleding groeit flink. Hoewel het assortiment nu nog niet zo groot is, zal de bedrijfstak zich naar verwachting nog behoorlijk uitbreiden. De kans is dan ook groot dat over enkele jaren niet alleen ondergoed, maar ook alle andere soorten kleding van bamboe kunnen worden gemaakt. Deze kleding is fijner en comfortabeler dan katoen en is ook nog eens extra milieuvriendelijk. Wat wilt u nog meer?