Now Reading
Wilt u meer vogels in uw tuin halen?

Wilt u meer vogels in uw tuin halen?

Vogels in uw tuin

Het is heel leuk om veel vogels in uw tuin te hebben. Het is heerlijk om naar te kijken en ze af en aan te zien vliegen. Misschien heeft u al wel eens een vogelnestje gehad of komen ze juist de takjes uit uw tuin halen. Een tuin zonder vogels is niet compleet maar hoe trekt uw tuin vogels aan?

Vogels in uw tuin door gras

Alle vogels houden wel van gras. Dit komt omdat hier vaak ook insecten te vinden zijn of vogels proberen hier wormen uit de grond te krijgen. Vervang de hele betegelde tuin dus door een stuk met gras voor meer groen en dus meer vogels in uw tuin.

Bomen en struiken

Vogels houden er van om beschut te zitten. Dicht begroeide bomen en struiken vinden ze dan ook de perfecte plek. Het is voor hun een veilige beschutte plek waar ook vaak voedsel te vinden is. Een truik met bessen, fruit of ter bescherming doorns vinden ze helemaal fijn.

Zorg voor klimplanten

Vogels houden natuurlijk van planten, bomen en struiken. Echter zijn veel muren en schuttingen erg kaal wat het minder aantrekkelijk maakt. Zet er eens klimplanten neer voor een groenere muur of schutting.

Platte daken met planten

Dit is niet voor iedereen of voor ieder dak weggelegd. Het kan echter goed zijn om platte daken om te toveren in een tuin. Het werkt niet alleen isolerend maar vogels komen er ook graag op af omdat er veel insecten zitten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top