Now Reading
Veilig internetten op je telefoon: Hoe doe je dat eigenlijk?

Veilig internetten op je telefoon: Hoe doe je dat eigenlijk?

Whatsappen, bankbetalingen of wordfeud spelen, we besteden onze tijd steeds meer online, maar continu in verbinding met het web brengt ook gevaren met zich mee. Oplichting en datalekken via je smartphone is een risico. Lees daarom hier waar je op moet letten om op je mobiel veilig te internetten.

Zet een code op je telefoon

Jouw telefoon bezit veel persoonlijke informatie. Je wil natuurlijk niet, dat iemand toegang krijgt tot jouw vakantiefoto’s, bestanden of apps. Zet daarom altijd een persoonlijke code op je telefoon en deel deze code met niemand.

Openbare wifi

Openbare Wifi

In een restaurant of koffiezaak van het wifinetwerk gebruik maken is heel verleidelijk, maar openbare wifi brengt veel risico met zich mee. Het is gemakkelijk te kraken waardoor de kraker al jouw persoonlijke gegevens kan achterhalen. Log daarom nooit in op een openbaar wifinetwerk. Ben je toch in datanood? Verhoog dan je abonnement. Op Simonly.nl kun je gemakkelijk abonnementen vergelijken, en zo weet je zeker dat je genoeg data hebt. 

Whatsapp fraude

Bankzaken via je telefoon regelen kan heel handig zijn. Maak alleen nooit geld over naar een betalingsverzoek van een onbekend nummer. Ook als diegene zegt dat het een bekende is. Via social media kun je gemakkelijk namen van je naasten achterhalen. Hierdoor kan iemand zich voordoen als iemand anders. Krijg je toch een tikkie via een onbekend nummer? Bel dan altijd even om te verifiëren of het werkelijk de persoon is die hij/zij zegt dat die is.

Voer automatische updates uit

De apps die jij gebruikt blijven in ontwikkeling. Op gebruiksgemak maar ook op gebied van veiligheid. Wanneer je automatisch updates uitvoert pak je meteen veiligheidsupdates mee. Zo blijven je apps het veiligst en jij hoeft er weinig moeite voor te doen. Daarnaast is het verstandig om alleen apps vanuit de App Store of the Google play store te downloaden deze apps zijn namelijk gecontroleerd!

Lees ook
goede voornemens

 Check welke app waar toegang tot heeft.

In de instellingen van je telefoon zie je welke apps toegang hebben tot bepaalde functies. Denk aan je contactpersonen, foto’s of microfoon. Wanneer het gebruik van de functies aan staan mogen de apps daar gebruik van maken. Heeft een app waarbij je niet fotografeert of video’s maakt, toegang tot je camera? Zet dit dan uit. Dan weet je zeker dat deze gegevens niet bij de maker bekend zijn en er dus geen misbruik van gemaakt kan worden. 

De regels van veilig internetten op je laptop en mobiele telefoon zijn verder hetzelfde. Zie je iets wat je niet vertrouwd? Maak er dan geen gebruik van. Zo kun je het internet gewoon gebruiken voor waar het bedoeld is, om het leven leuker en gemakkelijker te maken!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top