Now Reading
Uitgelicht: 15-daagse Fly Drive Ronde van Portugal

Uitgelicht: 15-daagse Fly Drive Ronde van Portugal

15 dagen Fly Drive Portugal

Wil je kennismaken met alle facetten van het fascinerende Portugal, kijk dan eens naar onze meest complete fly-drive. Inclusief de bergen van de Serra da Estrela en de stranden van de Costa Vicenta, maar natuurlijk ook met Porto en Lissabon.

Je reis begint in Faro aan de Algarve. Faro is meer dan alleen de luchthaven. Het heeft een erg leuk centrum met bars, restaurants, terrassen en winkeltjes, een kleine oude binnenstad en een vissershaven. Een prima plek voor je eerste overnachting.

De volgende dag ga je echt op pad. Door het groene achterland van de Algarve en het prachtige landschap van de Alentejo, met korenvelden en witte dorpjes, rij je naar Evora, Alentejo’s hoofdstad en één van Portugal’s best bewaarde Middeleeuwse steden. In het oude centrum kun je met gemak nog een dagje doorbrengen. Natuurlijk sluit je de dag af met een heerlijke maaltijd uit de keuken van de Alentejo.

De komende drie dagen gaat het noordwaarts: allereerst door Noord Alentejo met onderweg het middeleeuwse kasteel van Monsaraz, tapijtstad Arraiolos en marmerstad Vila Vicosa. Daarna een schitterende dag in de ruige natuur van Portugal’s hoogste bergketen, de Serra da Estrela.
Dan bereik je het noorden van Portugal: de met wijnranken begroeide hellingen van de Douro vallei, de vergezichten, de kronkelende rivier, de kleine wijndorpjes, je zult ogen te kort komen. Overbodig te zeggen dat je deze dag een wijnkelder met bijbehorende proeverij moet bezoeken.
Maar er is veel meer dan wijn. In Braga bezoek je natuurlijk de Bom Jesus do Monte met de beroemde trappen. Ook neem je een kijkje in Guimaraes, de oude hoofdstad van Portugal met een zeer rijke historie.

De hoogste tijd voor Porto, de tweede stad van Portugal, schilderachtig gelegen aan de rivier de Douro. Hier heb je twee dagen de tijd om rustig te genieten. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek één van de porthuizen aan de overkant van de rivier.

Na twee heerlijke dagen zak je af langs de kust naar Aveiro, het “Venetië van Portugal” en daarna naar het prachtige Coimbra, één van Europa’s oudste universiteitssteden.
De kloosters van Tomar, Batalha en Alcobaça vertellen je de volgende dag elk een eigen, eeuwenoud verhaal. Via bedevaartsoord Fatima rij je door naar het fotogenieke Obidos, een labyrint van keienstraatjes en witte, met bloemen begroeide huisjes.

Na het schattige Obidos wachten je twee dagen Lissabon, de bruisende hoofdstad aan de Taag. Je hebt de keus uit talloze bezienswaardigheden, musea en paleizen, maar je geniet toch vooral van de ontspannen atmosfeer in deze authentieke stad. Een ritje met de oude tram door de Moorse wijk Alfama en een fado voorstelling in één van de vele bars en restaurants zijn “must-do’s”.

Op je één na laatste reisdag verandert het landschap dramatisch: van wereldstad Lissabon naar de Costa Vicenta. Een schitterend natuurgebied, ongerepte stranden, verstilde baaien tussen steile rots kliffen, een deels fraai bebost achterland en authentieke en sfeervolle dorpjes. Een prachtige afsluiting van je fly-drive. Want plotseling realiseer je het je: morgen alweer naar huis….. veel te snel. Of wellicht nog een paar dagen relaxen aan het strand van de Algarve?

Wilt u ook een complete reis maken door Portugal? Klik hier voor de 15-daagse Fly Drive Ronde van Portugal.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top