Now Reading
Tips voor veilig online winkelen

Tips voor veilig online winkelen

De tijden veranderen: waar je vroeger een kledingwinkel binnenstapte of telefonisch bestelde vanuit een catalogus om je garderobe aan te vullen of bijvoorbeeld speciaal ondergoed te bestellen, daar is het nu ook mogelijk om vanuit je luie stoel op het internet leuke kleding uit te zoeken en deze online te bestellen. Hoe zorg je ervoor dat dit veilig gebeurt?

Veilig
Als je iets op internet bestelt, dan staat veiligheid voorop. Dit betekent dat de site waar je iets van wilt bestellen betrouwbaar moet zijn, dat je op een veilige manier moet kunnen betalen en dat je zeker weet dat je bij klachten of problemen bij het bedrijf terecht kunt. Let dus op de contactgegevens en let er ook op of het mogelijk is het gekochte product eventueel te ruilen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Betaling
Koop je kleren online, dan zul je eerst moeten betalen voordat jouw bestelling verstuurd wordt. Online betalen is in principe heel veilig. Via een beveiligde omgeving worden je gegevens doorgestuurd; hier kan verder niemand bij. Het is wel belangrijk goed op te letten: transactiepagina’s hebben bijvoorbeeld een icoon van een slotje en het webadres moet beginnen met ‘https’. Als dit in orde is dan weet je zeker dat je in een beveiligde betaalomgeving zit.

Betrouwbaar?
Let niet alleen op de betrouwbaarheid van de betaalomgeving, maar ook op de webwinkel in het algemeen. Raadpleeg bijvoorbeeld de algemene voorwaarden en lees recensies van andere klanten. Bekijk de verkoopvoorwaarden en lees de spelregels rondom retourneren of ruilen van aankopen.

Lees ook
FILM TIP: Mannenharten

Kwaliteitskeurmerk
Voldoet een webwinkel aan een keurmerk, dan kun je er helemaal zeker van zijn dat deze voldoet aan de belangrijkste wet- en regelgeving en dus betrouwbaar is. Een voorbeeld daarvan is het Thuiswinkel Waarborg teken (zie afbeelding hieronder). Veilig online winkelen is dus niet moeilijk, maar het vereist wel enige aandacht!

logo_thuiswinkel_nieuw

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top