Now Reading
Tips voor korte afstand wandelaars

Tips voor korte afstand wandelaars

Met name bij vrouwen is de korte afstand wandeling erg populair. Een lekkere wandeling van een half uur tot maximaal 15 kilometer.

Van alle korte afstand wandelaars is 55% vrouw en 45% man en zijn vaak afkomstig uit een tweepersoons huishoudens waar alleen volwassenen aanwezig zijn. De korte afstand wandelaars wandelen  minimaal 1 keer per week tot maximaal 7 keer per week.

Bent u ook een korte wandelaar of zou u graag wat meer willen wandelen. Lees dan hieronder onze tips om te wandelen als het warm is.

  • Drink voldoende water. Door de warme verliest uw lichaam meer water dan normaal, zorg dat u dit vocht goed aanvult tijdens uw wandeling. Let wel op, het heeft geen zin om meer dan een liter water per uur te drinken
  • Probeer te gaan wandelen in de ochtend of in de avond. Tijdens deze dagdelen is het relatief gezien wat koeler en heeft u minder last van de zon. Probeer ook zoveel mogelijk door de schaduw te gaan wandelen. Een park of bos is vaak een geschikte locatie voor uw wandeling.
  • Gaat u wandelen terwijl de zon hard schijnt. Smeer u van tevoren dat goed in met een hoge beschermingsfactor.
  • Waarom hard gaan lopen? U moet het tempo tijdens de gehele wandeling hetzelfde proberen te houden. Een bijkomend voordeel is dat u door een wat langzamer tempo minder warmte produceert en uw lichaam dus ook minder warmte af hoeft te voeren.
  • Draag kleding in een lichte kleur en van een ademende stof. Om een zonnesteek of verbranding te voorkomen is het slim om uw lichaam zoveel mogelijk te bedekken en een pet op te doen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top