Now Reading
Tips voor het scheren en verzorgen van de baard

Tips voor het scheren en verzorgen van de baard

Manandshavingmannen en scheren, het is bijna een dagelijkse bezigheid waar mannen mee te maken hebben. De één scheert alles eraf, de ander laat een snorretje staan en weer een ander laat de baard staan.

Het verzorgen van een baard

Wanneer je je baard laat staan, is het belangrijk deze goed te verzorgen. Mannen hebben gemiddeld 25.000 gezichtshaartjes. Deze gezichtshaartjes groeien ongeveer een halve millimeter per dag. Het is daarom belangrijk om je baard en ook de onderliggende huid goed te verzorgen. Er zijn veel mannen die na een paar maanden het groeien van de baardgroei opgeven omdat de huid gaat irriteren, ze een droge huid krijgen, gespleten haren krijgen of het onhygiënisch over vinden komen. Deze punten zijn makkelijk op te lossen als je ervoor zorgt dat je goede producten gebruikt om de baard bij te houden en te verzorgen.

Tips voor het scheren en verzorgen van een baard

Mannen hebben een dunnere onderhuidse vetlaag dan vrouwen en kunnen eerder een gevoelige reactie geven op bepaalde stoffen in huidverzorgingsproducten. Het is daarom van belang om te kiezen voor een goede gezichtsreiniging zoals een goede dag- en nachtcrème. Daarnaast is het bijhouden van je baard belangrijk. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een scherpe schaar of een tondeuse om je baard bij te trimmen. Net als je haar op je hoofd moet je baardhaar ook gewassen worden. Zorg voor een conditioner om je baard mee te wassen, dit houd de haren zachter dan met shampoo.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top