Now Reading
Tips om uw kledingkast slim in te richten

Tips om uw kledingkast slim in te richten

kledingkast

Komt de kleding u ook tegemoet wanneer u de kastdeuren openmaakt? Dan is het tijd om uw kast weer eens op te ruimen. Waarschijnlijk zijn er diverse kledingstukken die weg kunnen, maar wij hebben ook een aantal tips voor u om de kast slim in te richten. Op deze manier ontstaat er vaak meer ruimte in de kast. Door deze logische en betere indeling heeft u ook gelijk beter overzicht over welke spullen er in de kast liggen. 

Welke kast past bij u

De indeling van de kast is natuurlijk belangrijk. De kast zelf speelt hierbij ook al een belangrijke rol. Kies bijvoorbeeld voor een kast waarbij u ook de hoogte in kunt. veel standaard kledingkasten zijn vaak net iets meer dan 2 meter. De ruimte die er overblijft tussen het plafond en de kast is bij veel mensen loze ruimte. Kies voor een kast die helemaal doorloopt tot het plafond. Op deze manier benut u de gehele ruimte. Daarnaast is het aan te raden om de kast in te delen met verschillende mogelijkheden. Zo kiest u voor een gedeelte hang. Hier kunt u bijvoorbeeld broeken en bloezen neerhangen. Een leggedeelte voor de t-shirts en dan misschien nog enkele lades voor bijvoorbeeld ondergoed, sokken en andere kleine zaken.

Waar leg ik welke spullen?

Een kast met veel opbergruimte is natuurlijk heerlijk, maar bedenk wel dat de spullen die in helemaal bovenin de kast liggen minder makkelijk te pakken zijn dan spullen op ooghoogte. Kies er daarom ook voor dat spullen die u wekelijks uit de kast pakt ook op een gemakkelijke hoogte liggen. Zo kunt u hierbij zonder een trap te hoeven pakken. Denk ik hierbij aan bijvoorbeeld t-shirts voor onder een blouse, de blazer om uw outfit af te maken of ondergoed dat u dagelijks gebruikt. Wanneer u kiest voor lades dan is het goed deze ook op ooghoogte te plaatsen. Indien ze hoger in de kast zitten is het lastig om er een blik in te werpen. Wanneer spullen niet in het zicht liggen zullen ze ook minder snel de kast uitkomen.

Organiseer op soort

De hoogte van het kledingstuk in de kast is dus belangrijk, maar zorg ook dat dezelfde spullen bij elkaar liggen. Dus broeken bij elkaar, shirts bij elkaar en jasjes bij elkaar. Zo heeft u beter overzicht. Mocht u veel van hetzelfde soort hebben is het ook nog mogelijk om die kledingstukken op kleur in te delen. Dit is ook weer overzichtelijker, maar oogt ook rustiger in de kast.

See Also
Zilvervisjes

Creëer rust in uw kast en daarmee ook in uw hoofd. Het uitzoeken van de juiste outfit wordt zo weer een feestje.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top