Now Reading
Tijd voor raamverduistering? Wij hebben tips waar u op moet letten

Tijd voor raamverduistering? Wij hebben tips waar u op moet letten

De afgelopen dagen hadden we in Nederland te maken met een hittegolf. Iets waar we de laatste jaren steeds vaker mee te maken hebben gehad en ook krijgen. Hoge temperaturen en droogte zijn geen uitzondering meer in de zomer. Tijd om uw huis hier op in te richten. Dit kan op verschillende manieren: Airconditioning in huis aanbrengen, een zwembadje in de tuin of zorgen dat de zon buitengehouden wordt met raamverduistering. Voor deze laatste optie hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Wanneer u gaat kijken voor raamverduistering is het belangrijk om te bedenken wat voor een verduistering u wilt en uiteraard ook wat er goed past bij de verdere aankleding van uw huis. Zo kunt u kiezen voor houten jaloezieën, rolluiken of een rolgordijn. Wanneer u kiest voor een rolgordijn dan zijn hier ook weer tal van mogelijkheden in:

Duo rolgordijnen: in dit geval bestaat het rolgordijn uit twee kleuren een buitenkleur en de kleur die u ziet binnen in huis. Zo kunt er voor zorgen dat de buitenkleur past bij de kleur van de kozijnen en dat de binnenkant past bij de kleur van de kamer. Voor de kamer van kinderen of kleinkinderen kan er ook nog gekozen worden voor een mooi patroon. Wanneer u bang bent voor te weinig licht in de kamer kunt u ook nog kiezen voor een gestreept rolgordijn. Deze kunt u op een totale verduisteringsstand zetten, maar u kunt er ook voor kiezen dat het rolgordijn deels licht doorlatend is. Uw huis blijft goed verlicht, maar men kan niet bij u naar binnen kijken.

Plissé gordijnen: Dit lijkt op een rolgordijn, zo wordt het ook vaak genoemd, maar de stof zit niet opgerold maar opgevouwen. Zo heeft dit gordijn toch weer een totaal ander effect dan een standaard rolgordijn. Wanneer het plissé gordijn helemaal uitvouwt heeft u een volledig verduisterend gordijn, maar wanneer u het weer omhoog trekt dan vouwt het weer in mooie plooien ineen en is het een mooie extra accessoire. Mooie bijkomstigheid is dat u het plissé gordijnen niet hoeft te monteren door te boren. U kunt het gordijn namelijk bevestigen met klemsteunen.

Verduisterende rolgordijnen:  de gewone rolgordijnen hebben natuurlijk al een verduisterend effect, maar is dit nog niet voldoende kies dan voor het rolgordijn met coating. Er wordt een laag aan de achterkant van het gordijn aangebracht, waardoor het geen licht meer doorlaat en dus ook veel minder warmte. In de zomer is dit fijn voor de zon, maar ook in andere seizoenen is het prettig om ’s nachts bijvoorbeeld maanlicht tegen te houden. Zo kunt u rolgordijnen op maat laten maken.

See Also
Zilvervisjes

Dakraam rolgordijnen:heeft u een dakraam dat ook verduisterd moet worden. Ook dat is geen probleem. er zijn special dakraam rolgordijnen te bestellen. Deze kunt u ook nog in combinatie met een hor-functie bestellen, waardoor bij mooi weer insecten geen kans hebben om het huis in te vliegen of te kruipen.

Bent u ook overtuigd van het voordeel van een rolgordijn? Meet uw ramen dan goed op of laat een professional komen om de gordijnen in te meten. Zo weet u zeker dat u nog jaren kunt genieten van uw aankoop!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top