Tien tips voor een gezellige tuin

Tien tips voor een gezellige tuin

De tuin is een plek aan huis waar je vaak veel tijd doorbrengt. Gezelligheid is daarom erg belangrijk. Hoe creëer jij een gezellige tuin? Wij geven je een tiental praktische tips.

1. Bouw een overkapping

Veilig en droog zitten tijdens periodes van slecht weer? Bouw dan een overkapping of veranda aan je woning en kleedt deze decoratief aan.

2. Schuttingdecoratie

Wil je een gezellige sfeer in je tuin creëren? Kies voor schuttingdecoratie zoals bijvoorbeeld een tuinschilderij.

3. Vuurkorf of vuurschaal

Tijdens koude herfst- of winteravonden buiten zitten, realiseer je door de aankoop van een vuurkorf of vuurschaal. Een goede wijn en gezellige familie en/of vrienden maken de gezelligheid compleet.

4. Investeer in een buitenkeuken

Niets heeft meer sociale binding dan samen eten in de tuin. Een buitenkeuken is de laatste jaren enorm populair. Waarom zou je niet meedoen aan deze trend?

5. Een watervalletje in je tuin

Stromend water doet het altijd goed in de tuin. Je kunt een kant-en-klaar fonteintje aanschaffen, maar een watervalletje is ook eenvoudig zelf te bouwen.

6. Een vrolijke strook bloemen

Heb je groene vingers en vind je het niet erg om je handen vuil te maken? Leg dan een vrolijke strook bloemen aan in je tuin. Dit wordt ook wel een border genoemd.

7. Een nieuw meubelset

Natuurlijk is een tuin pas echt compleet qua gezelligheid door de aanschaf van een nieuw tuinmeubelset. Creëer een leuke loungehoek en ontspan!

8. Sfeer in de tuin dankzij tuinverlichting

Wat geeft nu meer sfeer in de tuin dan tuinverlichting? Ledverlichting is momenteel populair, maar tuinfakkels en olielampjes doen het ook nog steeds goed.

9. Ruim de tuin op

Een gezellige tuin realiseer je ook door de tuin netjes op te ruimen en alle benodigde klusjes uit te voeren. Zorg dat het onkruid is gewied en al het hout in de tuin netjes is bewerkt met beits of olie.

Meer leven in je tuin met een vogelhuisje

Niets is zo gezellig als een tuin die leeft. Een vogelhuisje levert daar een belangrijke bijdrage, zowel in de zomer als in de winter!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: