Now Reading
Staand op kantoor

Staand op kantoor

Mensen die op kantoor werken doen er beter aan om staand te werken in plaats van te zitten, zegt dokter John Buckley van de Universiteit Chester in Groot Brittannië. Ook meent Buckley dat deze nieuwe manier van werken er voor zal zorgen dat men jaarlijks 3,5 kg vet zal verbranden.

Deze theorie is overigens niet nieuw; de beroemde schrijver Ernest Hemingway was een groot voorstander van staand schrijven. In 1950 schreef hij “Schrijven en reizen maken je dik als je niet oppast en ik vind het fijn om staand te schrijven”. Ook de Russische schrijver Vladimir Nabokov schreef liever staand dan zittend.

Dr John Buckley, die aan de universiteit van Chester op de afdeling klinische wetenschappen en voeding werkt, volgt zijn eigen advies op: hij gebruikt een hoge tafel om staand achter zijn laptop te werken. Volgens hem zal deze manier van werken obesitas terugdringen en de bloedsomloop verbeteren. Drie uur staan zal 144 calorieën verbranden. Een onderzoek van vorig jaar in de herfst bewees het verband tussen teveel zitten en een verhoogde kans op diabetes.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top