Now Reading
Smartphone gaat voor het ontbijt

Smartphone gaat voor het ontbijt

Raak jij ook steeds meer gehecht aan je smartphone en wordt het bijna een verslaving? Voor bijna veertig procent van de volwassenen is dit het eerste wat ze doen in de ochtend: e-mail en sociale media checken. Het wordt zelfs zo erg dat het een reden is om het ontbijt over te slaan.

Dit is gebleken uit een onderzoek van een Brits merk van ontbijtproducten. Het onderzoek is gehouden onder 2.000 volwassenen. Ondanks dat het ontbijt een hele belangrijke maaltijd is, hebben mensen heel veel redenen om het ontbijt over te slaan.

Niet alleen het checken van de smartphone wordt gebruikt als excuus om niet te ontbijten. Ook kleding strijken, afwassen en de hond uitlaten zijn excuses om niet te ontbijten. Bijna twintig procent van de ondervraagden geeft aan enkel tijd te hebben voor koffie of thee.

Uit vele onderzoeken is al gebleken dat het ontbijt een hele belangrijke maaltijd is. Juist als je af wilt vallen. Veel mensen denk dat het dan handig is als je een maaltijd overslaat, maar dit zeker niet het geval. Bij het overslaan van een maaltijd zal je stofwisseling dalen, wat ervoor zorgt dat je minder snel af zult vallen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top